vestnik

Rene Žižek že osmič državni prvak v računanju na pamet

T. L., 22. 1. 2019
OŠ Tišina
Pomurski učenci so se odlično odrezali natekmovanju v hitrem in zanesljivem računanju na pamet.
Aktualno

Minulo soboto je v Litiji potekalo državno tekmovanje v hitrem in zanesljivem računanju na pamet (lefo). Zelo uspešni so bili pomurski učenci, Rene Žižek s Tišine pa je medtem ponovno osvojil naslov državnega prvaka.

Po treh predtekmovalnih krogih je tekmovalo več tisoč učencev, najboljši pa so se uvrstili v finale, kjer so se pomerili v živo. Tudi letos je v hudi konkurenci že osmič osvojil naslov državnega prvaka učenec tišinske osnovne šole Rene Žižek iz 9. razreda in dosegel 11004 točk. Odlično se je boril tudi učenec Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru Filip Zver iz 8. razreda, ki je osvojil 3. mesto. Učenka iz Dobrovnika Žanet Glavač je zasedla 6. mesto in Anika Musič s Tišine 12. mesto. Prav tako so se tej v kategoriji dobro odrezali tudi Domen, Mitja, Julija, Saška in Andy iz Prlekije in se uvrstili med petdeseterico.


8e998b966ea957dd29050a23a98df9e2
OŠ Tišina
Najboljši tekmovalci so se uvrstili na mednarodno tekmovanje, ki bo 27. aprila v Estoniji.


Med učenci 6. in 7. razreda se je dobro odrezal fant iz Osnovne šole III Murske Sobote in dosegel 4. mesto, Tadej Karas iz Prosenjakovec pa je medtem osvojil 7. mesto. Prav tako sta se dobro odrezali Zala in Alja iz Križevec.
Med učenci 4. in 5. razredov je blestel fant iz Turnišča, ki je osvojil 2. mesto, medtem je Matic Hanc zasedel 3. mesto in Val Mandžuka 10. mesto s Tišine. Med petdeseterico so se uvrstili še Lara, Matej, Boro in Lun Štefan iz Osnovne šole II Murska Sobota in učenci iz Dobrovnika.

fce44c5c94b0eafa2ce971571d10f1a5
OŠ Tišina
Pomurski učenci so se odlično odrezali natekmovanjuv hitrem in zanesljivem računanju na pamet.


Med učenci od 1. do 3. razreda je 3. mesto osvojila Zara Petrovič iz Osnovne šole Tišina, med petdeseterico pa so se še uvrstili učenci iz Dobrovnika in Križevec.

lefo matematika računanje na pamet računanje