vestnik

RK Pomurje: Z visokim porazom iz Škofljice

Tomo Köleš, 22. 9. 2018
Jure Zauneker
Aktualno

Rokometaši Pomurja so v 2. krogu 1.B-lige a v gosteh doživeli visok poraz proti ekipi ŠD Škofljica Pekarna Pečjak. Bilo je 35 : 25 (20 : 14).

Ekipa sicer ni bila kompletna (manjkali so Dorotej Černela, Matic Topolovec in Jernej Hedl), vendar to nikakor ni izgovor za poraz.
Izkušena in hitra ekipa Škofljice, ki se je v prejšnji sezoni borila za napredovanje v 1.A-ligo je bila kljub velikim spremembam v ekipi glede na prejšnjo sezono tokrat previsoka ovira za rokometaše Pomurja.
Obramba Škofljice in nezbranost pri zaključnih strelih sta bili krivi, da je bila realizacija strelov gostov iz Murske Sobote samo 62%, medtem ko so domači zadeli 80% vseh strelov.


Razlika se je pokazala tudi pri vratarjih. Domači vratar Lipužič je zbral 14 obramb, medtem ko sta oba gostujoča skupaj zbrala 8 obramb. Mladi gostujoči vratar, komaj 17-letni Vild Marič, ki mu je bila to prva tekma v članski konkurenci, je v 15 minutah zbral 4 obrambe.
RK Pomurje: Vild-Marič 4 obr., Škrjanec 4 obr, Žižek-Cvetko 6, Kozelj 4, Koderman 4, Sever 3, Gregorec 3, Janković 3, Falež 2, Bombek, Kocan, Hameršak, Štumpf.Trener: Alan Potočnjak.


7metrovke: ŠD Škofljica 2/2, Pomurje 2/3.
Izključitve: ŠD Škofljica 12 min, Pomurje 6 min.
V 3. krogurokometaši Pomurja gostijo RK Drava, ki prav tako sodi v ožji krog favoritov za napredovanje. Tekma bov soboto, 29. 9. 2018 ob 19:00.


Kaj zdaj berejo drugi