vestnik

Rokometni pokal: V Ljutomeru selektor Vujović s Celjani 

Miha Šoštarič, 20. 4. 2018
Sašo Bizjak
V prleški prestolnici bo dva dni skoraj zagotovo veliko pozornosti pobral Veselin Vujović. 
Aktualno

Turnir najboljših štirih ekip bo to soboto in nedeljo v Ljutomeru. V polfinalu se bo Jeruzalem Ormož pomeril s Krko, Celje s Koprom. Po dveh bronastih medaljah si Jeruzalem želi prve uvrstitve v finale. 

Ljutomeru se obeta še en vrhunski športni dogodek. Po odlično organizirani marčevski četrtfinalni tekmi slovenskega rokometnega pokala med ormoškim Jeruzalemom in velenjskim Gorenjem je Rokometna zveza Slovenije (RZS) prleški prestolnici zaupala še organizacijo sklepnega turnirja pokalnega tekmovanja. Najboljše štiri ekipe se bodo v Ljutomeru za pokalno lovoriko pomerile to soboto in nedeljo. Minuli teden v sredo sta bila v Biotermah Mala Nedelja izžrebana polfinalna para: Krka Novo mesto – Jeruzalem Ormož in Koper 2013 – Celje Pivovarna Laško.

Ormožani dali najboljšo ponudbo

Dvorana ŠIC Ljutomer je v preteklosti gostila dve članski rokometni tekmi ormoškega Jeruzalema. Decembra 2009 je na prvenstvenem obračunu – to je bil sploh prvi dogodek v novi dvorani – gostovala šampionska zasedba Celja Pivovarne Laško, marca letos pa v četrtfinalu pokala še druga najboljša slovenska ekipa, velenjsko Gorenje. Potem ko so Ormožani s Celjani izgubili, so v pokalnem obračunu pripravili presenečenje in izločili letošnjega udeleženca evropske lige prvakov. Obakrat je ljutomerska dvorana pokala po šivih. Vse razpoložljive zmogljivosti so bile zapolnjene.


6e08bfe82cb0de5dcdff584c810ad59b
Nataša Juhnov
Dvorana ŠIC v Ljutomeru bo spet pokala po šivih, saj se bodo v njej udarili Celje, Koper, Krka in Jeruzalem Ormož.


»Potegovali se bomo za organizacijo sklepnega turnirja in najboljše ekipe pripeljali v Ljutomer,« je v evforiji po zmagi nad Velenjčani razlagal predsednik ormoškega rokometnega kluba Martin Hebar. Malokdo je takrat Hebarja jemal resno. Ampak mu je uspelo. S sodelavci je na razpis RZS prijavil najboljšo ponudbo in v konkurenci drugih klubov, ki so želeli biti gostitelji, dobil priložnost za organizacijo »final foura«.

Selektor Vujović znova v Pomurju
Potem ko je bil januarja s slovensko reprezentanco v Murski Soboti in prejšnjo sredo na žrebu v Biotermah Mala Nedelja, se bo selektor Veselin Vujović ta konec tedna vrnil v Pomurje. In sicer kot trener Kopra 2013, ki se bo v polfinalnem pokalnem obračunu v Ljutomeru pomeril s Celjem Pivovarno Laško.

Želja se jim je uresničila

Pred žrebom polfinalnih parov so si v ormoškem taboru želeli le, da se v polfinalu ne bi pomerili s Celjani. Ti so ob enaindvajsetih državnih naslovih dobili še dvajset pokalnih lovorik. Želja se je Ormožanom izpolnila. Za nasprotnika so dobili novomeško Krko, tekma pa bo to soboto ob 17. uri. »Krka, sicer udeleženka lige prvakov, je premagljiv nasprotnik. Mi smo domačini, zato merimo na največji uspeh našega kluba. Doslej smo na dveh sklepnih turnirjih pokalnega tekmovanja dobili bronasti kolajni, tokrat si želimo višje,« je po žrebu povedal trener Jeruzalema Saša Prapotnik.


76cbf878391379cb17d53ecc0375aa9b
Edi Einspieler
Borut Mačkovšek bo eden največjih adutov Celja, sicer favorita pokalnega turnirja.
V tej sezoni so se Ormožani dvakrat pomerili z Novomeščani. V gosteh so močno izgubili (19 : 30), doma pa zmagali (35 : 30). »Želja, da se pomerimo s Krko, se nam je izpolnila. Zdaj smo na vrsti mi, igralci. Daleč od tega, da bo to lahka tekma. Gre za dobro ekipo, a je ob bučni podpori s tribun premagljiva,« je optimističen pred dvobojem najboljši strelec ormoške ekipe Bojan Čudič.


Na drugi polfinalni tekmi, ki se bo začela ob 20. uri, se bosta pomerili ekipi Koper 2013, ki jo vodi selektor slovenske reprezentance in nekdanji izvrsten igralec Veselin Vujović, in Celje Pivovarna Laško, ki je favorit za pokalno lovoriko tudi v tej sezoni. Poraženca polfinalnih dvobojev se bosta v nedeljo ob 15. uri pomerila za bronasto medaljo, veliki finale, ki ga bo prenašala tudi nacionalna televizija, pa bo ob 18. uri.

rokomet Veselin Vujović ljutomer celje