vestnik

S čajem "tirajo gripo fkraj"

D. N., 22. 11. 2021
Damjana Nemeš
Obiskovalci so možnost, da si med novembrom in februarjem ob sredah v Mikkovi kavarni privoščijo brezplačno skodelico čaja, dobro sprejeli. Foto Damjana Nemeš
Aktualno

Mladinski informativni in kulturni klub (Mikk) Murska Sobota vse od leta 2010 v zimskih mesecih izvaja akcijo Mikkov čaj stira gripo fkraj, pri čemer vsako sredo svoje obiskovalce počastijo s skodelico brezplačnega čaja po lastni izbiri.

»Najprej je pobuda potekala v sodelovanju z zavarovalnico Vzajemna, ki nam je čaj podarila, potem pa smo se zaradi dobrega odziva obiskovalcev odločili, da bomo to nadaljevali tudi v prihodnje. Zimski meseci so takšni, da se večina rada ogreje ob skodelici toplega čaja,« pove Maja Lačen Škrbič, vodja in koordinatorica Multimedijskega centra MIKK. Da bi pobudo, ki se začne novembra in konča ob koncu koledarske zime oziroma konec februarja, še bolj približali ljudem, so leta 2012 zanjo posneli tudi reklamo.

»Pobudnica akcije je bila tedanja Mikkova ekipa impro lige, ki je imela v prostorih kluba delavnice. Zraven so bili Vitomir Vratarič, Anita Gregorec in Boštjan Lačen, ki so tudi posneli omenjeno reklamo. Spomnim se, da smo stali za točilnim pultom, ki stoji še danes, in se je Gregorečeva obesila Lačnu na hrbet, kot če bi bila gripa, ta pa je natakarja prosil za čaj, s katerim bi odgnal gripo. Ta akcija se je res lepo prijela. Nas zaradi tega ne bo nič manj, je pa lepo, če tudi ljudem nekaj takšnega ponudimo,« je še dejala sogovornica. Ker je odziv ljudi dober, prihajajo namreč različne generacije, bodo akcijo nadaljevali tudi v prihodnjih letih, že sedaj pa razmišljajo o podobni, a večji akciji, ki bi jo izvedli v spomladanskih mesecih, če bodo razmere to dopuščale. 

čaj gripa MIKK