vestnik

S čim več gibanja v pomlad

Jože Gabor, 7. 4. 2018
Foto: Aleš Cipot/fotolens.si
Gibanje je osnovna potreba.
Aktualno

Da bi predstavil športne in rekreativne možnosti ter spodbudil željo po gibanju med občani, je Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju s športnimi društvi iz mestne občine organiziral dan športno-rekreacijskih dejavnosti z naslovom Z gibanjem v pomlad. 

Vse aktivnosti, ki so potekale čez dan, so bile organizirane pod strokovnim vodstvom, predstavitve pa so bile brezplačne. Začelo se je ob 8. uri, ko so se pred TVD Partizan zbrali pohodniki, ki so se podali na Pohod okoli soboškega jezera.



Na trim stezi v Fazaneriji so organizirali vadbo, v ŠRC Spartacus pa spinning in crossfit. V TVD Partizan so pripravili predstavitev fitnesa Krpan z naslovom oblikovanje telesa - fitnes, na igrišču pa je bil dodgeball. Tam je bil tudi start kolesarjenja ob reki Muri. Popoldne so pripravili igranje tenisa na igrišču v Fazaneriji ter tek po Fazaneriji. Na igrišču TVD Partizan so organizirali igranje badmintona, v domu starejših občanov pa balinanje in rusko kegljanje. V ŠRC Špartacus je potekala aerobna plesna vadba za odrasle in plesni mix za otroke. Jogo pa so pripravili v organizaciji društva Joga v vsakdanjem življenju.

Z gibanjem v pomlad Zavod za kulturo, turizem in šport