vestnik

Sejem AGRA je odpovedan

Vestnik, 30. 6. 2020
Marina Vrbnjak
Velika verjetnost je, da bo odpovedan tudi sejem Sobra.
Aktualno

Pod vodstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec je programski svet sejma Agra sprejel sklep, da 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra odpade. Potekal bo prihodnje leto avgusta.

 "Žal razstavljavcem ne moremo dati gotovosti, da njihove priprave na sejem ne bodo zaman. In tega zagotovila jim ne more dati nihče," je povedal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Tak je bil tudi sklep programskega sveta 58. mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA, ki je potekal 29. junija v prostorih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Ljubljani.

agra, gornja radgona, pomurski sejem
Marina Vrbnjak
Organizatorji so na tiskovni konferenci sporočili, da letos sejma ne bo.

"Gospodarstvu, stroki, javnosti, razstavljavcem in obiskovalcem želimo ponuditi sejem, ki bo odražal celovitost kmetijstva in živilstva, kot ga je v svojih sedeminpetdesetih ponovitvah vedno predstavljal. Pod vodstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec je programski svet sejma Agra sprejel sklep, da bo 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra potekal v Gornji Radgoni avgusta 2021," je pojasnil. Na to odločitev je močno vplival predvsem sprejet ukrep, da je od danes spet v veljali omejitev zbiranja samo do 50 oseb. 

Velika verjetnost je, da bo odpovedan tudi sejem Sobra. Več bo znano po današnjem sestanku v Ljubljani, je pojasnil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. 

agra gornja-radgona odpoved