vestnik

Šele s policijsko blokado zaustavili kombi z migranti

V.M., 4. 6. 2019
Neznan
Aktualno

Na Hrvaškem se je danes odvil dramatičen pregon kombija z migranti, ki je na avtocesti iz smeri Splita trčil v policijsko blokado na cestninski postaji Lučko pri Zagrebu.

Hrvaški policisti so pridržali 31-letnega voznika s srbskim državljanstvom, v kombiju pa so našli 33 migrantov. Kot poročajo, so sumljiv kombi opazili na avtocestnem počivališču Janjče. Nekaj časa so ga spremljali, nato pa so ga poskušali ustaviti z običajnimi policijskimi zvočnimi in svetlobnimi signali, a jih voznik ni upošteval ter povišal hitrost. Med pregonom je večkrat skušal izriniti policijska vozila s cestišča, so sporočili na spletni strani zagrebške policije.
Kombiju so pot skušali preprečili z dvema policijskima voziloma, ki so ju postavili pri cestninski postaji Lučko, vendar se voznik na cestninski postaji ni ustavil, temveč je podrl zapornico in s polno hitrostjo trčil v policijsko blokado.
Pri tem se je voznik kombija hudo poškodoval, zaradi česar so ga prepeljali v bolnišnico v Zagrebu. Sledila bo kazenska ovadba zaradi tihotapljenja ljudi. V trčenju ni bil poškodovan nihče od 33 potnikov v kombiju. Identiteto potnikov še ugotavljajo.
policija migranti