vestnik

Šivilje podjetja Moda Mi & lan v Puconcih sestavljajo embalažo za cepivo Pfizerja. V občini so veseli vsake naložbe

Andrej Bedek, 6. 5. 2021
Jure Zauneker
Delavke gornjepetrovskega tekstilnega podjetja Moda Mi & lan poslej v Puconcih sestavljajo embalažo za enega največjih farmacevtskih podjetij na svetu.
Aktualno

Milan Mörec: »Epidemija je še posebej prizadela tekstilno panogo, zato sem bil primoran najti rešitev za naše zaposlene«

Od ponedeljka v novih prostorih logističnega in proizvodnega centra, ki ga v Puconcih vzpostavlja podjetnik Metod Grah, delavke gornjepetrovskega tekstilnega podjetja Moda Mi & lan sestavljajo embalažo za cepivo enega največjih farmacevtskih podjetij na svetu, družbe Pfizer. Milan Mörec, direktor in lastnik tekstilnega podjetja, je ob tem povedal, da je epidemija še posebej prizadela tekstilno panogo, zato je bil primoran najti rešitev za eksistenco zaposlenih. Včeraj smo ga zmotili v Ljubljani na pogovorih s poslovnim partnerjem, s katerim sodeluje pri poslu s farmacevtskim velikanom. »Morate me razumeti, da več podrobnosti za zdaj ne morem razkriti, je pa to zgodba, ki Slovenijo in Pomurje dodatno uvršča na evropski gospodarski zemljevid. Vsi prav dobro vemo, kaj pomeni ta hip družba Pfizer v svetu. Lahko potrdim, da v Puconcih sestavljamo embalažo tudi za njihovo cepivo proti koronavirusni bolezni. Za zdaj ima na lokaciji delo 25 naših zaposlenih, obeta pa se še več delovnih mest,« je dejal Mörec in dodal, da je to poslovna priložnost, ki je preprosto ni smel izpustiti iz rok. »Imam tudi podporo Gospodarske zbornice Slovenije,« je dodal podjetnik, ki že leta dela v tekstilni panogi.

puconci, logistični-center-puconci
Jure Zauneker
Novi prostori logističnega in proizvodnega centra, ki ga v Puconcih vzpostavlja podjetnik Metod Grah.

Metod Grah, lastnik družbe Počitek – užitek, pod okriljem katere delujejo Terme Vivat v Moravskih Toplicah, je obrat, v katerem zdaj nastaja logistični center, vzpostavil pred tridesetimi leti. Ena od zanimivejših dejavnosti v obratu je bilo polnjenje zemlje pod blagovno znamko Biorast, do nedavnega je bil najemnik prostorov tudi eden od večjih grosistov pijač. Grah je v prenovo prostorov vložili 800 tisoč evrov, za zdaj pa se ob Mörcu za najem dogovarja še z drugimi družbami. »Pričakujem, da bo delo tukaj kmalu imelo okoli 50 ljudi, prostor, ki je velik 2800 kvadratnih metrov, je sestavljen tako, da v njem lahko obratuje pet najemnikov iz različnih panog,« pravi Grah, ki mu načrtov ne zmanjka.

puconci, logistični-center-puconci
Jure Zauneker
Metod in Tilen Grah v prostorih logističnega centra, kjer se od ponedeljka sestavlja embalaža za cepivo Pfizerja in Biontecha.

Naslednji korak je ureditev prometnih poti okoli centra. »Sam pravim, da mora imeti vsak kraj obvoznico, če želi biti prepoznaven. To je tudi moj namen s Puconci. Z občino v tej nameri dobro sodelujemo, nekaj težav imamo le z lastniki sosednjih zemljišč, vendar upam, da se bo to kmalu uredilo,« je še povedal Grah.

Župan Novak: »V občini smo veseli vsake naložbe«

Puconski župan Ludvik Novak pravi, da si v občini prizadevajo za nove naložbe, in ena od takih je tudi logistični center, ki ga je nedavno zasnoval Grah. »Še posebej nas veseli, da bodo zaposlitev dobili tudi občani naše občine, takšne ideje zato lahko le podpiram. Brez dobrega sodelovanja med podjetniki in gospodarstveniki ter lokalno skupnostjo oziroma občino ne more biti razvoja. Občina Puconci je zato vedno imela posluh za širitev gospodarstva v lokalni skupnosti in k temu bomo vedno stremeli.« Županu so prav tako znana prizadevanja Graha, da bi z ureditvijo prometnih poti izboljšali dostopnost logističnega centra. »Tukaj gre za zgodbo, ki se je začela že pred 30 leti, ko so v tej smeri potekali dogovori s krajevno skupnostjo, sama občina pa še ni bila ustanovljena. Ena od rešitev bi bila ureditev poti mimo podjetja Kema, z navezavo na Goričko na eni strani in Mursko Soboto na drugi strani,« pravi puconski župan.

puconci pfizer embalaža cepivo