vestnik

Gornji Petrovci: Skrivnostna prodaja Pindže

Damjana Nemes, Adriana Gašpar, 26. 9. 2019
Nataša Juhnov
Kdo bo kupec Pindže in okoliških parcel, župan pred javnostjo skriva. Fotografija Damjana Nemeš
Aktualno

Prva izredna seja Občine Gornji Petrovci občinskim svetnikom ni dala odgovora, kdo bo kupec opuščenega turističnega objekta Pinžda, prav tako ni znano, kakšne načrte ima investitor z objektom

Župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber je v svojih predvolilnih obljubah zapisal, da bo na lokaciji opuščenega turističnega doma Pindža v Gornjih Petrovcih do konca tega mandata, torej do leta 2022, uredil dom starejših. Januarja 2019 naj bi občina odplačala zadnji obrok za odkup objekta, s tem bi Pindža prešla v občinsko last in upravljanje. Toda pred dvema tednoma je sklical izredno sejo, ki je bila zaprta za javnost, edina točka pa je bila prodaja znamenite Pindže. Na vprašanje, zakaj so nas kot edini medij postavili pred vrata, odgovora nismo dobili. 


Kot smo neuradno izvedeli, o predvolilnih obljubah na seji ni bilo več govora, župan pa naj bi dejal, da bo v teh dneh premoženje rešeno bremen in bo tako ponovno prešlo v občinsko last. »Skupaj s še drugimi člani tako imenovane opozicije smo predlagali, da bi sklicano izredno sejo preložili na prihodnji teden, ko naj bi se postopek izbrisa lastninske pravice uredil, na to sejo pa bi povabili tudi investitorja, da bi se nam predstavil, vendar je bil naš predlog preslišan,« je povedal občinski svetnik Geza Šanca. 
Kot smo sami preverili, je po podatkih Geodetske uprave RS (Gurs) v zemljiški knjigi kot lastnik tega nepremičnega premoženja še vedno vpisan NLB Leasing, ki je prevzel posle Feniksa, nekdanje finančne družbe NLB. 
Župan svetnikom ne v gradivu ne na seji ni izdal, kdo naj bi bil kupec, prav tako ni pojasnil, kakšne načrte ima investitor s tem premoženjem. Kljub temu so svetniki s sedmimi glasovi za in šestimi proti odločili, da bodo Pindžo prodali neznanemu kupcu z neznanimi načrti. 

gornji-petrovci, pindža
Nataša Juhnov
Župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber je v svojih predvolilnih obljubah zapisal, da bo na lokaciji opuščenega turističnega doma Pindža v Gornjih Petrovcih do konca tega mandata, torej do leta 2022, uredil dom starejših.


Župan na vprašanja ne odgovarja 
Za pojasnilo smo prosili tudi župana Šlihthubra, vendar nam je odgovoril v svojem slogu: »Glede na vaša vprašanja, ki ste mi jih poslali po e-pošti, ste nakazali vsebino pogovora na seji, ki je bila zaprta za javnost. Očitno je, da ste do podrobnosti seznanjeni z vsem, zato mojih odgovorov ne potrebujete. Projekti v zvezi s tem so v fazi priprave. Ko bo znano kaj več, vam bomo lahko posredovali tudi informacije v zvezi s tem.«
Prav tako od župana nismo izvedeli, po kolikšni ceni naj bi bil turistični objekt prodan. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov Gurs, je objekt s pripadajočo parcelo vreden 106.646 evrov, podobno prodajno ceno so s sprejetjem rebalansa proračuna za leto 2019 svetniki potrdili na eni izmed rednih sej. Po naših neuradnih informacijah naj bi bil zdaj župan Šlihthuber pripravljen Pindžo prodati za vsaj dvakrat nižjo ceno. 

Več o prelaganju odgovornosti in o nakupu premičnega premoženja stečajnega dolžnika pa v novi številki Vestnika. 

gornji-petrovci pindža