vestnik

Sladka Istra: Ustvarjalna vez med Prleki in Primorci

V. T., 22. 1. 2019
Srečko Pavličič
V Ljutomeru sta sočasno na ogled dve razstavi; nova je pravkar postavljena Sladka Istra. Fotografija Srečko Pavličič
Aktualno

V Ljutomerski galeriji Anteja Trstenjaka na ogled tudi razstava z naslovom Sladka Istra.

V razstavni galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru se na skupinski likovni razstavi predstavljajo udeleženci Ex-Tempore 2018, kakor ga je izvedel Javni sklad za kulturne dejavnosti koprske območne izpostave v okviru celovitega projekta Sladka Istra. Gre za drugo tovrstno srečanje Prlekov in Primorcev po petih letih, saj so slikarji iz Primorske tudi gostje domače likovne sekcije.Po besedah Mateje Palčič, vodje OI JSKD Koper, je ustvarjalna in prijateljska vez med Prleki in Primorci tesna in trajna, zato so se radi ponovno predstavili tudi v Ljutomeru. Med več kot osemdesetimi udeleženci Ex-Tempore pa je bila med izbranimi razstavljalci s svojo sliko tudi Ljutomerčanka Anica Rudolf.



Na otvoritvi razstave Sladka Istra so za prleški pridih poskrbeli tudi člani Ljutomerskega okteta, ki ga vodi Dušan Prelog, za primorskega pa Primorci - ne le z umetniškim slikami, ampak tudi s svojimi dobrotami.
V Ljutomeru je tako za ljubitelje likovne umetnosti ta čas na ogled kar dvoje razstav: tematska dela domačih likovnikov in Sladka Istra.

Srečko Pavličič
Tudi na otvoritvi so se mešali prleško-primorski vplivi, saj so Prleki poskrbeli tudi za petje, Primorci pa za kulinarične dobrote.
Galerija Anteja Trstenjaka Ljutomer Sladka Istra razstava