vestnik

(SNEG IN VOZNE RAZMERE) Nesreče ovirajo promet

Vestnik.si, 9. 12. 2021
Promet.si
Na avtocesti izločajo tovorna vozila.
Aktualno

Prebudili smo se v zasneženo jutro, zato na poti velja še posebna previdnost.

Po večjem delu Slovenije sneži, promet je upočasnjen, ponekod pa zastajajo daljši zastoji. Iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste voznike pozivajo, da prilagodite hitrost in varnostno razdaljo, ter da upoštevate, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot se odpravite le z zimsko opremo in očiščenim vozilom.

Na pomurski avtocesti se je v jutranjih urah zgodilo že več prometnih nesreč. Med Sveto Trojico in Cerkvenjakom v smeri proti Murski Soboti je bil pred nekaj urami zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas, promet pa je bil oviran tudi na uvozu Cerkvenjak proti Mariboru. Pomurska avtocesta iz smeri Murske Sobote proti Mariboru je med Lenartom in Pernico ponovno odprta, ostaja pa oviran promet in daljši zastoji. Iz smeri Murske Sobote proti Mariboru izločajo tudi tovorna vozila nad 7,5 ton. 

sneg, murska sobota
Vestnik.si
Sneg v Murski Soboti.

sneg, murska sobota
Vestnik.si
Sneg v Murski Soboti.

Kakšne so razmere na cestah? 

Janez Kučan, vodja sektorja za vzdrževanje cest pri Cestnem podjetju Murska Sobota, je za vestnik.si povedal, da so na terenu vse razpoložljive ekipe, ceste pa so z zimsko opremo normalno prevozne. Sneg je v Pomurju pričel nekoliko močneje padati po polnoči, najprej na prleškem koncu in zahodnem Goričkem. Posipne službe so svoje delo opravile že ponoči, tam, kjer je padlo več snega, so cestne službe tudi že splužile vozišča. Po besedah Kučana, bodo po prenehanju sneženja ceste vnovič posipali in splužili, seveda pa previdnost ob zimskih razmerah ne bo odveč. 

29b2bb307bda5526d0b1e4e3d064363a
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

sneg, goričko
Vestnik.si
Sneženje v Pomurju.

Padavine se počasi umirjajo, pravijo na Agenciji RS za okolje. Napovedujejo, da bo čez dan zapadlo do pet centimetrov snega. Ponoči je po nižinah padal bolj moker sneg. V Murski Soboti ga je zapadlo tri centimetre. 

Kakšno vreme nas čaka? 

Agencija RS za okolje napoveduje, da bo danes še občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2 stopinji Celzija. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo na severozahodu okoli -10, drugod od -4 do 0 stopinj Celzija. 

sneg ceste razmere