vestnik

Soboški gostinec bo še naprej podžupan

Rok Šavel, 4. 12. 2022
David Klobasa FB profil
Smiljan Fekonja bo podžupan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah tudi v mandatu 2022-2026.
Aktualno

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah že opravili konstitutivno sejo, stari/novi župan David Klobasa za podžupana ponovno imenoval tudi Smiljana Fekonjo.

David Klobasa je eden od treh županov v Sloveniji, poleg njega je to uspelo Darji Vudler v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Stanku Ivanušiču v občini Razkižje, ki bo v novem mandatu vladal brez konkurence, saj je vseh 11 svetniških mest v občinskem svetu občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah zasedla njegova lista - Nova Slovenija. Klobasa, ki je za drugi zaporedni mandat prepričljivo slavil proti Dragu Lipiču, kandidatu Socialnih demokratov, saj je prejel skoraj 85-odstotni delež glasov, je takoj po volitvah pohitel in že 1. decembra sklical konstitutivno sejo občinskega sveta.

Ob tem je Klobasa, ki je bil izvoljen tudi za državnega svetnika, za podžupana ponovno imenoval znanega soboškega gostinca, lastnika priljubljene Pizzerije Nona, Smiljana Fekonjo, ki mu bo kot podžupanja družbo delala Natalija Roškar Nedok. Fekonja je bil trojiški podžupan že v prejšnjem mandatu, na letošnjih volitvah pa je z Roškar Nedokovo dobil tudi največji delež glasov volivcev (Roškar Nedokova je dobila 78-odstotni delež, Fekonja pa 77-odstotni delež glasov). Člani občinskega sveta se v trojiški občini volijo po večinskem volilnem sistemu.



Že v torek, 6. decembra se bo občinski svet sestal na novi, izredni seji, na kateri bodo obravnavali okoli 5-milijonski proračun za leto 2023.

david-klobasa občina-sveta-trojica-v-slovenskih-goricah smiljan-fekonja podžupan