vestnik

Sejem SOBRA bo izveden septembra prihodnje leto

Vestnik, 7. 8. 2020
Jure Zauneker
SOBRA bo na sporedu v času predsedovanja Slovenije Evropski uniji.
Aktualno

Po tem, ko je že znano, da letošnjega kmetijsko-živilskega sejma AGRA ne bo, so organizatorji sedaj sporočili še, da glede na nepredvidljive razmere v zvezi s koronavirusom tudi sejma SOBRA ne bo.

8. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanje bi moral potekati septembra letos. Ta teden je na Direktoratu za logistiko Ministrstva za obrambo potekala seja programskega sveta SOBRA, na katerem so organizatorji skupaj s predstavniki ministrstva, Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije in Grozda obrambne industrije Slovenije sklenili, da sejem prestavijo na naslednje leto. Sejem SOBRA bo tako potekal v času predsedovanja Slovenije Evropski uniji, in sicer med 23. in 25. septembrom 2021. 

1c783c9017315d22a48fc5c4e89ec22c
Jure Zauneker
Sejem SOBRA bo potekal med 23. in 25. septembrom 2021.

"Ker sejem že od leta 2003 uspešno povezuje celoten sistem in ponudnike za nacionalno obrambo, varnost, zaščito in reševanje, so sodelujoči podprli zamisel, da Slovenija v času predsedovanja EU na sejmu SOBRA celovito predstavi svojo obrambno industrijo, njeno sodelovanje z drugimi evropskimi podjetji in institucijami ter sodelovanje Slovenske vojske z vojskami drugih držav in v zvezi NATO," pravijo pri Pomurskem sejmu. Na dogodku bo naslednje leto sodelovalo še več tujih proizvajalcev, predstavljeni pa bodo tudi skupni razvojni projekti in namenski produkti, ki nastajajo v sodelovanju z drugimi državami. "Prvi dan sejma bo namenjen ciljni poslovni in strokovni publiki, ostale dni se bo zvrstilo več strokovnih delavnic in odmevnih dogodkov, ki bodo poleg strokovne nagovarjali najširšo javnost," pojasnjujejo. Pomen slovenskih dolžnostnih in prostovoljnih organizacij za obrambo, varnost, zaščito in reševanje državljanov bodo prikazovale zanimive statične in dinamične predstavitve. Sejem pa bo poskrbel tudi za promocijo poklicev v vojski in policiji, spodbujanje prostovoljstva v civilni zaščiti in gasilstvu ter sodelovanje s civilno družbo.

sejem-sobra gornja-radgona prestavitev