vestnik

SD v Murski Soboti odprli nove prostore. Fajonova izpostavila, da slovenski politiki manjka stik z ljudmi

M. Ha., 1. 7. 2020
Aleš Cipot
Otvoritev novih prostorov Socialnih demokratov v Murski Soboti
Aktualno

Cilj SD bo imeti dva pomurska poslanca v prihodnji sestavi slovenskega parlamenta

Danes je stranka Socialnih demokratov (SD) odprla svojo novo poslansko pisarno v Murski Soboti, natančneje na Ulici Štefana Kovača 16. Kot je uvodoma povedal župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, bo v prostorih delovala Območna organizacija SD Prekmurje, Občinska organizacija SD Murska Sobota, Ženski forum SD, Mladi forum SD in poslanska pisarna poslanca mag. Dejana Židana. Ker želijo biti blizu ljudem, bo pisarna vsako sredo med 17. in 19. uro odprta za vse, ki bi želeli nanje nasloviti kakršno koli vprašanje.

socialni-demokrati, otvoritev
Aleš Cipot
Otvoritev novih prostorov Socialnih demokratov v Murski Soboti

DSC_1525
Aleš Cipot
Aleksander Jevšek

"Poslanska pisarna bo odprta od ponedeljka naprej. Čeprav piše, da je odprta samo vsak prvi ponedeljek v mesecu, pa bo odprta pogosteje – z ljudmi se bomo za srečanje dogovorili preko e-pošte. Vabljeni so vsi, ki potrebujejo pogovor, nasvet, prinesejo idejo ali zahtevo," pa je dodal poslanec Dejan Židan. V svojem govoru je dejal še, da se trenutno odvija proces spremembe volilne zakonodaje, in ena od možnosti je, da se spremenijo meje volilnih okrajev. Glede na zadnji predlog bi Prekmurje po novem tako imelo štiri volilne okraje: Murska Sobota (mišljeno mesto Murska Sobota), Puconci (Goričko), Beltinci (Ravensko) in Lendava. Židan je dodal še, da bo cilj SD v Prekmurju, da bodo imeli v prihodnji sestavi slovenskega parlamenta tudi dva poslanca iz Pomurja.

socialni-demokrati, otvoritev
Aleš Cipot
Dejan Židan

Zbrane je nagovorila tudi vodja SD Tanja Fajon, ki je bila kritična do aktualnih razmer na slovenskem političnem vrhu: "Naše sporočilo je, da želimo biti blizu ljudem, in to je tisto, kar danes manjka slovenski politiki. Pogovor z ljudmi – to je pogumna in drzna, a pravilna poteza. Moje vodilo na čelu SD je, da se moramo približati ljudem, naslavljati njihove probleme, zlasti zdaj, ko smo v času težke zdravstvene krize, težke socialne in ekonomske situacije. Imamo preveč sprt narod in preveč sprto politiko. Politika, ki vnaša razdor te aktualne vlade, ni politika, ki deluje resnično in iskreno za ljudi." 

socialni-demokrati, otvoritev
Aleš Cipot
Tanja Fajon

socialni-demokrati murska-sobota novi-prostori tanja-fajon