vestnik

Sodba delovnega sodišča: Davkarija je upravičeno uslužbenca vrgla iz službe

A. B., 1. 6. 2018
Nataša Juhnov
Robert Kljajić meni, da so ga na davkariji neupravičeno vrgli iz službe, zato se je odločil za tožbo, ki pa jo je na prvi stopnji izgubil. 
Aktualno

Nekdanji uslužbenec Rober Kljajić, ki je tožil murskosoboški finančni urad, ta ga je odpustil zaradi domnevnega izsiljevanja davčnega dolžnika, je bil upravičeno odpuščen, je nepravnomočno odločilo delovno sodišče.

Na delovnem sodišču v Murski Soboti se je končala tožba Roberta Kljajića, nekdanjega uslužbenca murskosoboškega finančnega urada, ki je tožil donedavno delodajalko Finančno upravo Republike Slovenije (FURS). Sodišče je odločilo, da je FURS Kljajića upravičeno vrgla iz službe.



FURS je Kljajića odpustila z očitkom, da je kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja. Nekdanji davkar je namreč osumljen korupcijskega kaznivega dejanja, preganja pa ga specializirano državno tožilstvo, pristojno za pregon najhujših oblik kriminala.
Kljajića so sicer 13. julija 2016 v križišču Gregorčičeve ulice in Ulice arhitekta Novaka v Murski Soboti v spektakularni akciji policisti zasačili prav sredi domnevnega kaznivega dejanja, ko naj bi bil izsiljeval enega od davčnih dolžnikov. Kljajić je na delovnem sodišču trdil, da ni ravnal narobe. Sodba sodišča še ni pravnomočna.

Ksenija ŠÃ¶men
Roberta Kljajića so v spektakularni akciji policisti 13. julija 2016 zasačili prav sredi domnevnega kaznivega dejanja.
robert kljajić furs sodišča služba davek