vestnik

Spet so ukradli kolesa: Dve v Veliki Polani, eno v Ljutomeru 

Vestnik.si, 30. 7. 2018
Arhiv PU MS
Kolo znamke Merida.
Aktualno

Policisti sporočajo, 

Po tem, ko je Policijska uprava Murska Sobota sporočila, da sta Madžara, ki sta kradla kolesa v priporu, se vseeno nadaljujejo tatvine koles. Dve kolesi so namreč včeraj ukradli v Veliki Polani in eno v Ljutomeru.

Dva državljana Madžarske, so namreč priprli, po tem, ko so ugotovili, da imata v avtu štiri kolesa višjega cenovnega razreda, za katera pa nista vedela pojasniti izvora oz. dokazati lastništva. Ker je bilo na območju PU Murska Sobota v zadnjem mesecu prijavljenih več tatvin koles, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota osumljenima odvzeli prostost in kolesa tudi zasegli. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da dve kolesi izvirata iz kaznivih dejanj tatvine, ki se je zgodila na območju Moravskih Toplic. Kolesi sta bili vrnjeni oškodovancema.

Prav tako obstaja utemeljen sum, da sta osumljena v noči iz 20. julija na 21. julij letos izvršila tatvino štirih koles višjega cenovnega razreda. Osumljena sta bila zaradi suma storitve treh kaznivih dejanj velike tatvine predvčerajšnjimprivedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanju odredil pripor.


Kriminalisti in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, pri čemer jim do zdaj še ni uspelo ugotoviti lastnikov dveh zaseženih koles, in sicer:
- moškega kolesaznamke MERIDA, črno bele barve in
- moškega kolesa znamke SCOTT, oranžne barve.


Za storilcem, ki je odtujil kolo v času kolesarske dirke po Sloveniji, še poizvedujejo.

Po statističnih podatkih je bilo letosobravnavanih 35 tatvin koles, v enakem obdobju lani pa 27.

Preberite še:https://www.vestnik.si/madzara-v-rokah-policije-sta-ukradla-tudi-kolo-ekipi-z-dirke-po-sloveniji-6531563


Policisti PU MS hkrati pozivajo morebitne oškodovance, da se oglasijo na Policijski postajiMurska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, oz. njim najbližji policijski postaji. Prilagamo fotografiji koles, katerih lastnikov še niso našli.


e5694d988910ef9a865772de3dcbf66a
Arhiv PU MS
Kolo znamke Scott.

Jure Zauneker
Fotografija je z Dirke po Sloveniji v Prekmurju, ko je bilo odtujeno kolo enega od tekmovalcev. Za storilcem tega kaznivega dejanja še poizvedujejo.
ukradena kolesa madžara