vestnik

Stečaj Polzele: V soboški trgovini se ne predajajo, delali bodo naprej

Timotej Milanov, 20. 7. 2018
Nataša Juhnov
Jožica Svetoivanec zaradi stečaja ni "izgubila glave", zadeve bo vzela v svoje roke in prodajalno vodila še naprej. 
Aktualno

Po mnenju poslovodkinje Jožice Svetoivanec bi bilo absurdno zapirati prodajalno, ki je vedno polna kupcev, zato jo bo sama vzela v najem in vodila še naprej  

Danes je prenehala delovati proizvodnja v Tovarni nogavic Polzela, ki je v stečaju že od konca leta 2016, stečajni upravitelj pa družbe kot celote ni uspel prodati. Do prodaje zalog naj bi ostalo odprtih še njihovih devet trgovin v državi. Pri tem Jožica Svetoivanec, poslovodkinja v Polzelini murskosoboški prodajalni Maja, poudarja, da niso vse prodajalne družbe v istem položaju, saj so nekatere med njimi v lasti družbe, medtem ko ima druge Polzela v najemu. Tiste trgovine, ki delujejo v prostorih, ki niso last Polzele, bodo po njenih besedah vsaka po svoje skušale rešiti nastalo situacijo. Tako se tudi sama pripravlja na samostojno podjetniško pot, saj želi na istem mestu nadaljevati z dejavnostjo.


3902af548bd4d1f9b22ceb5e86c6d514
Nataša Juhnov
V trgovini Maja v središču Murske Sobote bodo še naprej prodajali nogavice.


“Bilo bi absurdno zapreti trgovino, ki je zmeraj polna strank, zato sem se odločila, da prodajalna ne bo zaprla svojih vrat, ne glede na to, kaj se bo zgodilo z blagovno znamko Polzela.” Kot pravi, se zaveda številnih pasti, ki jo čakajo na samostojni podjetniški poti, a je prepričana, da bodo stranke ostale zveste, saj tovrstno blago že dolga leta kupujejo v tej trgovini v središču mesta in so na to navajene. Sama je začela v njej delati leta 1999, ko je bila še v lasti Potrošnika, tudi takrat so tam prodajali podoben asortiman. Kasneje so trgovino in zaposlene prevzela Živila, zatem pa Polzela. Od stečaja Polzele decembra 2016 naprej, pravi, so dobivali zaposleni družbi mesečne ali dvomesečne pogodbe o zaposlitvi, trgovina Maja pa bi morala vrata zapreti predvidoma konec avgusta.

b9397a1f6c3fb713a6a4bbc3c3bfb8e1
Nataša Juhnov
Stranke tovrstno blago že dolga leta kupujejo v tej trgovini v središču mesta in so na to navajene.


Trgovina v Murski Soboti je bila po njenih besedah zmeraj rentabilna: “Stroški so se pokrivali, pa še nekaj malega je ostalo konec meseca.” Kljub temu se na samostojno pot ne bi upala podati brez podpore enega od dobaviteljev, v trgovini namreč že sedaj prodajajo tudi izdelke drugih blagovnih znamk. Poleg nogavic in spodnjega perila še pozamenterijo-sukance, gobeline in različne pripomočke za šivanje. “Blagovna znamka Polzele je še vedno na prodaj, če jo bo kdo kupil, se bo proizvodnja nekje nadaljevala, menim, da bo do tega tudi prišlo. V nasprotnem primeru bomo iskali nove dobavitelje. Nogavice se še vedno proizvajajo, tudi v Sloveniji, gre za blago, ki se prodaja in ki ga bodo stranke še naprej dobile v tej trgovini.” Kot pravi, bi z veseljem sodelovali z morebitnimi novimi lastniki blagovne znamke in še naprej prodajali izdelke Polzele.

0db27e20b432b4785bfa912a56912b79
Nataša Juhnov
Če se ne bo našel kupec za blagovno znamko, bodo izdelki Polzele kmalu izginili s trgovskih polic.

polzela