vestnik

Strokovnemu posvetu o medvrstniškem nasilju je v Ljutomeru prisluhnilo 240 udeležencev

Vestnik.si, 30. 3. 2023
Policijska uprava Murska Sobota
Strokovni posvet
Aktualno

V organizaciji CSD Pomurja in Policijske uprave Murska Sobota je danes v Ljutomeru potekal strokovni posvet na temo Medvrstniško nasilje.

Namen posveta je bil krepitev medsebojnega sodelovanja različnih ustanov zaradi vedno bolj prisotnega medvrstniškega nasilja v družbi. Več kot 240 udeležencev iz policijskih uprav, centrov za socialno delo, učiteljev, psihologov in drugih strokovnih sodelavcev iz celotne Slovenije sta pozdravila direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančič in direktorica Centra za socialno delo Pomurja Sandra Babič. Poudarila sta, da je problemu medvrstniškega nasilja potrebno prisluhniti in pristopiti z vso resnostjo in odgovornostjo. Preprečevanje in preiskovanje nasilnih kaznivih dejanj je namreč ena izmed prioritet policije.
Simon Slokan, glavni inšpektor pri Inšpektoratu Republike Slovenije za šolstvo in šport, je poudaril, da lahko le sodelovanje različnih institucij pri reševanju splošnih in konkretnih problematik v zvezi z vzgojnim delom v šolah prinaša pozitivne rezultate.

pu-ms, medvrstniško-nasilje, policijska-uprava-murska-sobota, strokovni-posvet
Policijska uprava Murska Sobota
Simon Slokan

Katja Košir iz mariborske filozofske fakultete je predstavila, kako kultura šole in odnosi vplivajo na medvrstniško nasilje, Katja Zabukovec Kerin iz Društva za nenasilno komunikacijo pa je poudarila, da je treba osveščati oziroma poudarjati ničelno toleranco do pasivnega spremljanja nasilja.

pu-ms, medvrstniško-nasilje, policijska-uprava-murska-sobota, strokovni-posvet
Policijska uprava Murska Sobota
Strokovni posvet

policijska-uprava-murska-sobota pu-ms medvrstniško-nasilje strokovni-posvet ljutomer