vestnik

Suzana Šuklar ostaja predsednica sveta zavoda soboške bolnišnice

Vestnik, 28. 9. 2021
Aleš Cipot
Splošna bolnišnica Murska Sobota
Aktualno

Člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki so se včeraj sestali na ustanovni seji, so za predsednico izvolili Suzano Šuklar, za podpredsednika pa Borisa Miho Kaučiča.

Člani sveta so še Gyöngy Kercsmar, Miran Forjanič in Ivan Horvat kot predstavniki ustanovitelja, Tatjana Kolenc kot predstavnica Zavoda za zdravstveno zavarovanje, Dušan Bencik kot predstavnik lokalne skupnosti ter Darko Horvat in Marjan Žekš kot predstavnika zaposlenih. 

Kot je po seji povedala predsednica Šuklarjeva, je strateški cilj Ministrstva za zdravje tudi razvoj kakovosti in varnosti v zdravstvu, predvsem zaradi preprečevanja neželenih dogodkov in zmanjševanja nepotrebnih visokih stroškov v zdravstvu, ki so posledica napačnih zdravljenj in tudi staranja prebivalstva. 

suzana-šuklar, sbms, svet-zavoda
Splošna bolnišnica Murska Sobota
Predsednica sveta zavoda soboške bolnišnice ostaja Suzana Šuklar, ki je bila nedavno s strani vlade imenovana tudi v Skupščino Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

»Žal v Sloveniji še v veliki meri na področju kakovosti in varnosti zaostajamo, kar se kaže na prenizki osredotočenosti na pacienta. Bolnišnice, tudi soboška, spremljajo kazalnike kakovosti, obvezno spremljanje teh je določeno na nacionalni ravni, vendar je večina teh usmerjenih le na plačnika in na izvajalce zdravstvenih storitev, ne pa na pacienta. Kot predsednica sveta zavoda in ne nazadnje kot doktorica managementa kakovosti si bom prizadevala za napredek pri razvoju kakovosti zdravstvenih storitev in varnosti pacienta, saj lahko le tako zdravstvene storitve približamo potrebam in pričakovanjem pacientov. Le merjenje kazalnikov kakovosti pacienta, ne kazalnikov kakovosti plačnika in zaposlenih, lahko pripomore k dostopni in enakopravni zdravstveni obravnavi z ustreznimi izidi zdravljenja. Izidi zdravljenja pa so edino merilo kakovosti zdravstvene obravnave,« je še dodala Šuklarjeva.

506003d9ea3e2eacd75632111d66add1
Aleš Cipot
Splošna bolnišnica Murska Sobota Fotografija Aleš Cipot

Člani sveta zavoda so se na seji med drugim seznanili z nacionalnim razpisom za skrajševanje čakalnih vrst in aktualnimi razmerami v bolnišnici.

splošna-bolnišnica-murska-sobota svet-zavoda