vestnik

Švicar zdaj edini lastnik

Majda Horvat, 21. 6. 2020
Google maps
V industrijski coni v Odrancih je avgusta lani v opuščenem industrijskem objektu proizvodnjo zagnalo podjetje Limec CNC,
Aktualno

Kljub lastniškim spremembam načrti o širitvi podjetja v Odrancih ostajajo enaki

V industrijski coni v Odrancih je avgusta lani v opuščenem industrijskem objektu proizvodnjo zagnalo podjetje Limec CNC, ki sta ga ustanovila Hans Peter Strebel, ki je imel 60-odstotni delež, in Stevan Novak, katerega poslovni delež je znašal 40 odstotkov. Novak se je pred kratkim umaknil z direktorskega položaja in Streblu prepustil tudi svoj lastniški delež. Razlog za to so težave z zdravjem in potreba, da se povsem posveti le skrbi zase, je pojasnil Novak. To pa ne bo vplivalo na nadaljnje poslovanje in načrte družbe, je še zagotovil.

e440878b1d7c9907c4949595a2632c00
majda horvat
Podjetje Limec CNC je avgusta lani v Odrancih zagnalo proizvodnjo. Foto Majda Horvat

Odransko podjetje je zdaj v celoti v lasti švicarskega lastnika in prek njega tudi v lastniški navezi z družbo Limec Solutions s poslovnim sedežem v Feusisbergu. Gre za mednarodno podjetje ter sistemskega dobavitelja, ki se ukvarja z mehansko obdelavo kovin oziroma izdelovanjem mehanskih in elektromehanskih delov ter sklopov. Odransko podjetje se s proizvodnjo vključuje v dejavnost krovnega podjetja, ta pa je namenjena izdelovanju delov in sklopov, ki se uporabljajo v medicini, prav tako so pomemben proizvajalec delov in naprav, povezanih z robotiko, mehatroniko in CNC-obdelavo, kakor tudi delov za avtomobilsko industrijo. Ob zagonu proizvodnje je bilo v Odrancih 12 delavcev, zdaj jih je 18.

Potrebovali bodo 150 delavcev


Novak je še povedal, da lastniška sprememba ne bo vplivala na obstoj dejavnosti in načrte podjetja. To bo zgradilo dodatno proizvodno halo v velikosti štiri tisoč kvadratnih metrov, vendar je zaradi epidemije ne bodo postavili že to poletje, kot so napovedovali, ampak z zamikom. V njej bi zagnali drugačno proizvodno linijo od zdajšnje, v delu naj bi bila namenjena tako imenovani hitri proizvodnji (assemble to order), torej proizvodnji izdelkov, ki se dokončajo po individualnem naročilu kupca. Lastnika sta ob lanskem odprtju tovarne tudi napovedala, da bodo za povečan obseg proizvodnje v naslednjih petih letih potrebovali okoli 150 delavcev.

odranci limec-cnc