vestnik

Svoj prvenec posvetila vsem vzgojiteljicam

M. Ha., 12. 2. 2022
Osebni arhiv
Ksenija Kolar Švarc že petindvajseto leto dela v vrtcu v Mali Nedelji.
Aktualno

Zgodba nosi sporočilo za lepše in prijaznejše življenje

Ksenija Kolar Švarc je diplomirana vzgojiteljica iz Pristave pri Ljutomeru, ki že petindvajseto leto dela v vrtcu v Mali Nedelji. Nedavno je napisala svojo prvo slikanico za otroke z naslovom O kamenčku, ki je želel postati oblak, ki je izšla v samozaložbi. Zgodba nosi sporočilo za lepše in prijaznejše življenje. Govori o tem, kako pomembno je verjeti vase in v svoje sanje, da nam vedno ob pravem času pridejo na pot tisti, ki jih v danem trenutku potrebujemo, ter da so vsake sanje uresničljive, če le dovolj verjamemo vanje in za to tudi nekaj naredimo. Otroci slišijo in razumejo predvsem pravljično raven, odrasli pa imajo možnost, da ob prebranem razmišljajo o globljem, simbolnem pomenu. 

ksenija-kolar-švarc, slikanica
Osebni arhiv
Slikanica O kamenčku, ki je želel postati oblak je izšla v samozaložbi.

Ciljna publika slikanice so predšolski otroci in otroci do 10. leta starosti, kajti primerna je tudi za učenje branja, saj je besedilo pisano z velikimi tiskanimi črkami.
Slikanica je kar nekaj časa čakala na to, da bi ugledala luč sveta. Pravi čas je prišel decembra, ko jo je posvetila častitljivi 50. obletnici vrtca Mala Nedelja in otvoritvi prizidka vrtca, ki letos sovpada z obletnico. Slikanice je podarila vsem otrokom njihovega vrtca, nekaj izvodov je namenila tudi razredom prve triade in šolski knjižnici. Prav tako jo je posvetila in podarila vsem srčnim vzgojiteljicam, svojim sodelavkam, ki »ne samo opravljajo svoje poslanstvo, ampak ga s toplino, prijaznostjo, srčnostjo in pozitivo živijo ter razdajajo že leta mnogim generacijam otrok, ki so nam leto za letom zaupani v varstvo in vzgojo v vrtcu«. 

ksenija-kolar-švarc, slikanica
Osebni arhiv
Slikanice je podarila vsem otrokom njihovega vrtca, nekaj izvodov je namenila tudi razredom prve triade in šolski knjižnici.

ksenija-kolar-švarc slikanica otroci