vestnik

Svojci prosijo za pomoč: Kje je mama Siegrun?

Vestnik.si, 28. 10. 2018
PUMS
Pogrešana je 78-letna Nemka
Aktualno

78-letna nemška državljanka Siegrun Hofmann, ki je v petek, 12. oktobra, odšla iz Zdravilišča Radence, je še vedno pogrešana. Svojci prosijo za pomoč, pogrešana je bila v Radencih na pohodniškem izletu. 

Oglasili so se sorodniki pogrešane Siegrun Hofmann, ki je 12. oktobra 2018 neznano kam odšla iz Zdravilišča Radenci. Kot je za Vestnik.si povedala Silvia Schoepf, je bila njena mama v radenskem zdravilišču skupaj s skupino na štiridnevnem pohodniškem izletu. Schoepfova je še dejala, da je izvedela, da je mama na dan izginotja prišla do recepcije hotela in menda govorila, da jo nekdo želi raniti. Svojci domnevajo, da jo je najbrž zadela kap, ko pa je odšla iz hotela, se je za njo izgubila vsaka sled.


85407435a402795c5a929af7ec06d964
Osebni Arhiv
Siegrun Hofmann


S Policijske uprave Murska Sobota pa ob tem sporočajo, da še vedno intenzivno iščejo 78-letno Nemko, zato pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o pogrešani, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali na telefonski številki 113 ali 080 1200.
Pogrešano so doslej takoj po izginotju iskali že s pomočjo enote Kinološke zveze Slovenije-SIP skupina 3. Hofmannovo so iskali tudi s policijskim helikopterjem, akciji pa so se pridružili še gasilci PGD Gornja Radgona in PGD Ižakovci, ki so nemško državljanko s čolni iskali po reki Muri. Vse iskalne akcije so bile doslej neuspešne.


Policisti sicer, ko prejmejo prijavo, poskušajo ugotoviti motiv izginotja: razlikujejo motiv pri mladoletni pogrešani osebi in pogrešani odrasli osebi. Med postopkom iskanja pogrešane osebe iščejo dejstva in opredelijo vzrok pogrešanosti, v iskanje pogrešanih ljudi pa so ponavadi poleg policistov vključeni tudi drugi: lovci, gozdarji, gasilci in potapljači.

PGD Gornja Radgona
Nemko so iskali tudi s čolni na reki Muri. 
PU MS Siegrund Hofmann iskalna akcija