vestnik

Takšno je aktualno stanje glede koronavirusa v regijski bolnišnici

Vestnik, 9. 11. 2021
Aleš Cipot
V soboški bolnišnici na covid oddelku hospitaliziranih 48 bolnikov, na intenzivni enoti pa 14.
Aktualno

V soboški bolnišnici na covid oddelku hospitaliziranih 48 bolnikov, na intenzivni enoti pa 14.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so med 4. in 8. novembrom odvzeli 1337 hitrih antigenskih testov. Od tega 385 brisov pri zaposlenih, 239 samoplačniških brisov in 713 brisov pri hospitaliziranih pacientov. Pozitivnih je bilo 26 testov. V današnjem sporočilu za javnost so vnovič poudarili, da je vstop v bolnišnico mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjevanju pogoja PCT. Ta se preverja z uporabo programa za skeniranje kode ob predložitvi osebnega dokumenta. 

Hitri antigenski testi so od tega tedna spet brezplačni za vse, za uporabnike zdravstvenih storitev in za vse zaposlene pa je obvezna uporaba kirurških ali FFP2 mask. 

Poročali smo že, da se operativni posegi izvajajo le za stopnje nujnosti nujno in zelo hitro. "Interna izobraževanja, kjer prihaja do prehajanja kadra so do nadaljnjega ustavljena. Šola za starše se bo izvajala online, druga nujna izobraževanja se izvajajo individualno po predhodnem dogovoru ob upoštevanju vseh ukrepov," so še dodali. Dijaki in študenti nemoteno izvajajo vaje in klinična usposabljanja ter se vključujejo v proces zdravstvene nege glede na svoje kompetence. 

Obiski v bolnišnici so na vseh oddelkih prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena pa je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. 

koronavirus, zdravstvo, covid-19, bolnišnica-ms
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Koronavirus.

"Za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer so vsakodnevno vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v bolnišnici. Za pomoč glede kadrovske okrepitvi smo zaprosili vse pomurske zdravstvene domove, iz Psihiatrične bolnišnice Ormož so se že odzvali pozitivno," so še zapisali. Obenem pa prebivalce Pomurja ponovno pozvali, da upoštevajo priporočene preventivne ukrepe, ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh. 

sbms aktualno-stanje covid