vestnik

Teden v številkah

Tomo Köleš, Miha Šoštarič, 27. 9. 2017
Aktualno

Judo

Na tekmovanju v Oplotnici je član Judo kluba Lendava Luka Žerdin zmagal v starostni kategoriji U14 (do 48 kg), klubski kolega Maj Mlinarič pa je bil tretji (60 kg).


Atletika

V Stari Zagori v Bolgariji je bilo končano 27. balkansko prvenstvo za veterane. Nastopilo je več kot 800 atletov iz 12 držav. Slovenijo je zastopalo 12 žensk in 39 moških. Zdravko Mauko - Magi, profesor športa na OŠ Kajetana Koviča v Radencih, član ŠD Radenci, je dobil štiri medalje v kategoriji od 60 do 64 let: zlato v teku na 100 in 300 metrov z ovirami ter srebrno v skoku v daljino. Zlato kolajno je dobil še v štafeti 4 x 100 metrov, kjer so tekli Miki Prstec iz Ptuja, Mičo Simšič iz Nove Gorice in Marko Božiček iz Celja. V teku na 800 metrov je Magi med devetimi tekači zasedel četrto mesto, kjer pa je postavil nov državni rekord v svoji kategoriji.


Kolesarstvo

V Kosezah je bila v soboto dirka za 6. veliko nagrado občine Vodice, v nedeljo pa v Straži pri Novem mestu dirka za 3. pokal občine Straža, ki je štela tudi kot zadnja dirka za pokal Alpe Adria 2017. V Vodicah je tekmoval tudi Luka Jablanovec (KK Tropovci) v kategoriji dečki A (U15/2). Žal je med dirko padel in si poškodoval kolo, tako da je moral odstopiti. Zmagal je Nino Polovič iz Adrie Mobila. V Straži je slavil Jaka Špoljar (Adria Mobil), Jablanovec pa je bil drugi. Luka je tako pokal Alpe Adria po neuradni razvrstitvi končal na odličnem 2. mestu za zmagovalcem Jako Špoljarjem in pred tretjim Ninom Polovičem. Navedena razvrstitev je pomembna, saj šteje za kategorizacijo mladinskih športnikov OKS v prihodnjem letu.


Futsal

Jutri (v petek) se pričenja nova sezona v 2. slovenski ligi. Ekipa Tomaž ŠIC bar bo domače tekme igrala v Ljutomeru, v prvem krogu pa bo v dvorani ŠIC ob 20. uri gostila Gorico.


Kasaštvo

Na dirkah v Komendi je edino zmago za ljutomerski kasaški klub zabeležil Rožle z Brankom Seršenom iz Banovec. Rožle je slavil v Komendskem maratonu (3.260 metrov) s kilometrskim časom 1:24,2. Člani ljutomerskega kluba so zasedli še štiri tretja mesta: Foka s Sašem Seršenom, Lušt in Lotte z Matejem Osolnikom ter Pinter z Jožetom Ostercem.


Šah

Na prvem od desetih turnirjev štajerske kadetske lige je bila v kategoriji U12 med 45 tekmovalci Zala Casar enajsta, Izidor Casar (oba OŠ Bogojina) pa petnajsti. V kategoriji U15 je bilo 41 tekmovalcev. Jaka Kočar (OŠ Tišina) je bil četrti, Nejc Hanc (OŠ Sv. Jurij) peti, Rene Žižek (OŠ Tišina) sedmi, Maj Pečnik (OŠ I MS) pa deseti.