vestnik

Zaposleni v DSO Ljutomer ministru niso poslali pisma: "Teh političnih igric se ne gremo, bilo nam je tudi rečeno, da moramo varčevati z opremo"

Majda Horvat, 23. 4. 2020
Nataša Juhnov
Dom starejših občanov Ljutomer. Slika je simbolična.
Aktualno

Večina zaposlenih v DSO Ljutomer ni vedela za odprto pismo ministru za zdravje Tomažu Gantarju in se ne strinja z njegovo vsebino.

Na objavo odprtega pisma zaposlenih Doma starejših občanov (DSO) Ljutomer ministru, so se odzvali tisti zaposleni v domu, ki zanj sploh niso vedeli. Ime avtorja spodnjega besedila poznamo v uredništvu.

ljutomer, koronavirus, dom-starejših-občanov, starost
Nataša Juhnov
Dom starejših občanov

"Za to odprto pismo ministru zaposleni v DSO nismo vedeli in ne bili o njem obveščeni, zato se z navedenimi dejstvu ne strinjamo. Sami smo za to izvedeli po objavi na spletne strani DSO in bili ogorčeni. Vzpodbudnih besed nismo bili deležni od vodilnih, še manj, da bi to pričakovali ali se sploh spomnili na ministra. Ob prihodu strokovnjakov smo bili seznanjeni o uporabi zaščitne opreme, saj smo od naših vodilnih dobili pisna in ustna navodila, ki niso bila ustrezna. In tudi opreme nismo imeli zadosti. Bilo nam je rečeno, da moramo varčevati z opremo. Ko pa smo zaposleni začeli navajati zdravstvene težave nam je bilo rečeno, da so ta psihološkega izvora. Teh političnih igric se ne gremo. Mi samo želimo, da je poskrbljeno za naše stanovalce in zaposlene, ker si to tudi zaslužimo. Vsi zaposleni se trudimo po najboljših močeh, kar pa s strani vodilnih ni cenjeno in ovrednoteno."

ljutomer, koronavirus, dom-starejših-občanov, starost
Nataša Juhnov
"Teh političnih igric se ne gremo. Mi samo želimo, da je poskrbljeno za naše stanovalce in zaposlene, ker si to tudi zaslužimo," pravijo zaposleni.

Ob tem dodajmo, da  je Odprto pismo ministru za zdravje Tomažu Gantarju podpisano tako: Zaposleni DSO Ljutomer. Pismu se pridružuje tudi Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije, Sindikat DSO Ljutomer.

dso ljutomer zaposleni pismo