vestnik

Tovornjakar je vzel pravico v svoje roke: Našel svoj ukraden tovornjak in ga pripeljal nazaj

AG/AB, 16. 5. 2018
Andrej Petelinšek
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vozniku so v Ljubljani ukradli tovorno vozilo, ki ga je preko navigacije izsledil in ugotovil, da je na Madžarskem, a ker madžarskim policistom očitno ni zaupal, se je ponj odpravil kar sam. 

Kot so nam potrdili na policijski postaji Ljubljana Moste, so v ponedeljek dopoldan dobili prijavo o tatvini tovornega vozila, ki so ga ukradli ponoči. "Voznik je vprijavi navedel, da ima vozilo vgrajeno GPS sledilno napravo in da ta javlja lokacijo na območju Madžarske.Policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana so s pomočjo mednarodnega policijskega sodelovanja takoj stopili v kontakt z madžarskimi varnostnimi organi s ciljem, da se odkrije odtujeno vozilo in storilca kaznivega dejanj," je za Vestnik.si sporočila Nataša Pučko iz PU Ljubljana.

S seboj je imel originalne ključe, zato je preprosto sedel v vozilo, ga prižgal in se odpeljal.


Voznik tovornjaka pa očitno ni zaupal madžarskim organom pregona in je pravico vzel v svoje roke. Sam se je namreč odpravil na Madžarsko, na lokacijo, ki jo je izsledil z navigacijo, in točno tam našel svoj tovornjak. Vozilo je že imelo nameščene druge registrske tablice s hrvaškimi oznakami, ki so bile prav tako ukradene.


S seboj je imel originalne ključe, zato je preprosto sedel v vozilo, ga prižgal in se odpeljal. Na ta tovornjak je bila priklopljena še prikolica, ki ni bila njegova, ampak, ker je bila priključena na tovornjak, jo je odpeljal s seboj. Ko se je vrnil v Slovenijo, se je ustavil na policijski postaji v Lendavi, kjer je celotni postopek prijavil policiji. Povedal je tudi, da prikolica ni njegova, zato so policisti njegovo zgodbo preverili in ugotovili, da je bila prikolica ukradena v Mariboru. Ker so tovornjak ukradli v Ljubljani, prikolico pa v Mariboru, so lendavski policisti primer predali ljubljanskim policistom, ki s preiskavo o tatvini tovornega vozila nadaljujejo.

tovorno vozilo ukraden tovornjak