vestnik

Treznost vas pelje na koncert Vlada Kreslina in Policijskega orkestra

Vestnik, 6. 11. 2018
Nataša Juhnov
Alkoholiziranost bodo preverjali na različnih točkah po Sloveniji. 
Aktualno

Do nedelje bodo policisti ponovno nagrajevali voznike, ki bodo napihali 0,0. 

Vse do nedelje bo na različnih lokacijah po Pomurju potekala akcija Slovenija piha 0,0. Namen te je tudi letos zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, obenem pa nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom substanc. Akcijo organizira Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije, radiem Val 202 in inšpekcijskimi službami.

Pred martinovim se na slovenskih cestah izvaja posebna 0,0 kontrola, ki nagrajuje voznike, ki vozijo varno in trezno. Tisti, ki boste na točkah, kjer izvajajo kontrolo, napihali 0,0, boste prejeli vstopnico za koncert Policijskega orkestra z Vladom Kreslinom. Ta bo 22. novembra ob 20.30 uri v Slovenski filharmoniji.



Z Agencije za varnost v prometu sicer sporočajo, da se največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola zgodi ob koncih tedna, ob petkih in sobotah, in v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah. Obdobje martinovanj, pomladno-poletni meseci in prednovoletni čas so najbolj problematični. "Vožnja pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc je neracionalna odločitev, ki lahko pripelje do usodnih posledic. Približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreča pa je opit voznik," opozarjajo organizatorji akcije.

73d1d90da20731fd5742e039f42929c7
Marko Vanovsek
Če napihate 0,0, boste nagrajeni z vstopnico za koncert.

Več o statistiki prometnih nesreč v letošnjem letu pa tukaj:https://www.vestnik.si/naj-bo-toleranca-do-alkohola-v-prometu-nicelna-185043-1541269511-6606645

Marko Vanovsek
Če napihate 0,0, boste nagrajeni z vstopnico za koncert. 
akcija nula, nula koncert teden pred martinovim