vestnik

Avtobusni promet Murska Sobota izvaja dezinfekcije vozil, v ponedeljek uvajajo počitniški vozni red

I.B., 12. 3. 2020
Nataša Juhnov
V prostorih podjetja in v vozilih so nameščena ustrezna dezinfekcijska sredstva, izven podjetja pa se izvajajo tudi dezinfekcije vozil z napravo za dezinfekcijo prostorov in vozil.
Aktualno

Zaradi zaprtja šol se bodo s ponedeljkom, 16. marca, v skladu z navodili Ministrstva za infrastrukturo, javni linijski prevozi potnikov pričeli izvajati po počitniških voznih redih.

Na Avtobusnem prometu Murska Sobota pravijo, da ukrepe uvajajo ažurno in v skladu z navodili pristojnih institucij. "Skladno z navodili Ministrstva za infrastrukturo se bodo s ponedeljkom, 16. 3. 2020, javni linijski prevozi potnikov pričeli izvajati po počitniških voznih redih. Informacije o voznih redih bodo na razpolago na spletni strani www.apms.si, na tel. št. 02/530 16 60 in na avtobusni postaji Murska Sobota," sporočajo z APMS in dodajajo, da v podjetju ažurno spremljajo in izvajajo navodila pristojnih institucij za ravnanje v zvezi z novim koronavirusom za zaposlene v notranjem in mednarodnem prometu. 

"Zaposlene in potnike smo preko plakatov na vozilih in v službenih prostorih seznanili z vsakodnevnimi preventivnimi ukrepi. Vsem zaposlenim je bilo izdano obvestilo s strani strokovnega delavca za varstvo pri delu in vodje PC Promet glede izvajanja vseh preventivnih ukrepov. Preko službe prometne kontrole izvajamo tudi nadzor nad izvajanjem preventivnih ukrepov za zaščito pred širjenjem koronavirusa. Prav tako so zaposleni seznanjeni s tozadevnimi komunikacijskimi telefonskimi številkami, na katere naj pokličejo v primeru ugotovitve tozadevnih odstopanj v zdravstvenem stanju," še pojasnjujejo. 

2170162c180e79969e6591234d844b2d
Nataša Juhnov
Od ponedeljka bodo v veljavi počitniški vozni redi. Slika je simbolična.

V prostorih podjetja in v vozilih so nameščena ustrezna dezinfekcijska sredstva, izven podjetja pa se izvajajo tudi dezinfekcije vozil z napravo za dezinfekcijo prostorov in vozil. "Naprava je bakterocidna, fungicidna in virucidna. Naprava deluje avtomatsko na principu dezinfekcije površin. Dezinfekcija se izvaja z biološkimi dezinfekcijskimi sredstvi brez tveganja za ljudi in okolje. Gre za napravo, ki deluje tako, da uniči membrane bakterij in virusov in omogoča samorazgradnjo mikroorganizmov. Deluje netoksično in nealergeno ter ne povzroča pojava resistence," tako na APMS.  

Nekateri mestni prevozi po Sloveniji so medtem že ukinili plačevanje z gotovino na avtobusih. V Murski Soboti pravijo, da večina potnikov na mestnih linijah uporablja kartico Sobočanec, na podlagi katere je v samem mestu prevoz brezplačen, zato pri večini primerov ne prihaja do plačevanja z gotovino.

koronavirus apms ukrepi počitniški-vozni-red