vestnik

Tudi po njihovi zaslugi Slovenija varna dežela

A. Nana Rituper Rodež, 19. 6. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Slavnostni govornik Tomaž Pečjak.
Aktualno

Ob dnevu slovenske policije, ki se obeležuje 27. junija, so na Policijski postaji Murska Sobota podelili priznanja. Zaposlenim v policiji na območju Pomurja in tudi drugim organizacijam, ki skrbijo za varnost ali pri tem na kakšen koli način sodelujejo, so podelili 90 priznanj, in sicer priznanja za dolgoletno delo v policiji ter bronaste, srebrne in zlate ščite policije za posebne zasluge, sodelovanje in raziskovanje.

27. junij, ko se obeležuje dan policije, ni izbran naključno, ampak je povezan z dogodki pred 27. leti, ko so se policisti, člani takratne ljudske milice, v vojni za Slovenijo na miren in organiziran način uprli agresorju na območju Slovenije ter odločno branili svoje ozemlje in svoje ljudi.


13b2d4d6f6a719d60f0b55b7ccc951e8
A. Nana Rituper Rodež
Glasbeniki policijskega orkestra.


Čeprav danes policisti nimajo takega spoštovanja v družbi, pa je delo policista zelo odgovorno. »To ni le delo, je nekaj več, je poslanstvo, saj se velikokrat soočamo z občutljivimi situacijami, ko je potrebno imeti poleg skrbi za strokovnost in profesionalnost, tudi občutek za ljudi. Zavedati se je potrebno, da za vsakim dogodkom stoji človeška zgodba,« je v svojem nagovoru med drugim dejal Damir Ivančič, direktor Policijske uprave Murska Sobota, ter izpostavil pomen skrbi za varnost, ki je danes ena najpomembnejših vrednot sodobne družbe.

d6c3c8148b57a4849f8ec0bce8fe73d2
A. Nana Rituper Rodež
Ob dnevu slovenske policije so podelili priznanja slovenske policije.


Slavnostni govornik vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak se je dotaknil vloge policistov pri zagotavljanju varnosti in demokratičnosti: »Policisti vplivajo na demokratičnost družbe in pri svojem delu skrbijo za varnost premoženja in ljudi. Vloga policista se neprestano spreminja, biti policist je danes veliko težje, kot je bilo pred leti. Ne glede na vse, pa se v policiji uspešno spopadamo z novimi izzivi, terorizmom, množičnimi vali beguncev in še čem, zato je Slovenija še vedno ena najbolj varnih držav.«


Pečjak je zadovoljen tudi s tem, da je država zadnja leta policiji namenila nekoliko več sredstev, s katerimi lahko poskrbijo za nabavo novih uniform in druge potrebne policijske opreme. Eden največjih izzivov v prihodnosti pa bo povečanje števila zaposlenih. Teh je trenutno okoli 8100 do 8200, želeli pa bi si, da bi jih bilo v policiji vsaj 9000, toliko, kot so jih imeli v starih časih.

A. Nana Rituper Rodež
Ob dnevu slovenske policije so podelili priznanja slovenske policije. 
Dan slovenske policije Podelitev priznanj skrb za varnost damir ivančić