vestnik

Tudi v Murski Soboti lahko podarite rabljeno kolo za otroke iz socialno ogroženih družin

Vestnik.si, 12. 1. 2023
AMZS
Projekt poteka do pomladi.
Aktualno

Zbiranje poteka do pomladi na 14 lokacijah

Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s svojimi avto-moto društvi in klubi tudi v tem letu nadaljuje z zbiranjem rabljenih koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Do marca lani je bilo zbranih več kot 300 koles, ki so jih kolesarski serviserji pregledali in popravili, nato pa jih je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje podarila družinam, ki bi jim sicer bila kolesarska mobilnost zaradi najrazličnejših razlogov onemogočena.
Zbiranje rabljenih koles bo še do letošnje pomladi potekalo na 14 lokacijah, in sicer na sedežu Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani ter pri lokalnih avto-moto društvih, med njimi je tudi AMD Štefan Kovač Murska Sobota na Noršinski cesti 2 v Murski Soboti. Tam lahko rabljeno kolo predate od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Da bodo otroci dobili primerno ohranjena in z vidika varne vožnje ustrezna kolesa, naj bo kolo ob predaji v takšnem tehničnem stanju, da ga je mogoče z minimalnim vložkom popraviti. AMZS bo s pomočjo sodelujočih kolesarskih servisov poskrbel, da bodo serviserji kolesa pregledali in popravili, nato pa jih bo predal ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki bo bdel nad tem, da bodo kolesa prišla v prave roke. 
S projektom Kolesa za vse! si pri AMZS želijo mobilnost na kolesu omogočili vsem tistim, ki bi sicer bili zanjo prikrajšani. Namen projekta je tudi osveščanje, da je za varno kolesarjenje primerno le tehnično brezhibno kolo. Projekt pa ima tudi okoljevarstveno noto oziroma sporočilo – popravilo in ponovna uporaba kolesa sta za okolje bistveno bolj prijazna kot izdelava in nakup novega.
amzs kolesa-za-vse rabljeno-kolo