vestnik

Univerza bolnišnici podarila 30 celoobraznih mask, Roto pa 48 zaščitnih vizirjev

Vestnik.si, 19. 11. 2020
SBMS
Univerza v Mariboru je Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila 30 zaščitnih mask za zdravstveno osebje.
Aktualno

Maske so uporabne predvsem za ambulantno delo in gre za pilotne izdelke obsežnejšega razvoja opreme, ki poteka na Univerzi v Mariboru.

Univerza v Mariboru je Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila 30 zaščitnih mask za zdravstveno osebje. Rektor mariborske univerze Zdravko Kačič se je direktorju bolnišnice Bojanu Korošcu zahvalil za požrtvovalno delo vseh zaposlenih v bolnišnici in dodal, da Univerza v Mariboru z veseljem pomaga po svojih najboljših močeh, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Podjetje Roto Slovenija je ob tej priložnosti Splošni bolnišnici Murska Sobota podarilo 48 zaščitnih vizirjev.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, je prorektor Miralem Hadžiselimović poudaril, da so celoobrazne maske uporabne predvsem za ambulantno delo in da gre za pilotne izdelke obsežnejšega razvoja opreme, ki poteka na Univerzi v Mariboru. Razvijajo zaščitno opremo na najvišji tehnološki ravni, primerno za uporabo v najbolj zahtevnih okoliščinah.

sbms, univerza-maribor
SBMS
Univerza v Mariboru je Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila 30 zaščitnih mask za zdravstveno osebje.

»Veseli me, da Univerza v Mariboru ostaja navzoča v Pomurju in to aktivno krepi na tako dobrodelen način, z donacijo zaščitne opreme. Zahvaljujem se rektorju Zdravku Kačiču, da je prepoznal izjemno obremenjenost soboške bolnišnice, kjer je trenutno največ okuženih v Sloveniji, prav tako prorektorju Miralemu Hadžiselimoviću za njegove napore pri razvoju zaščitnih mask,« pa je povedal Mitja Slavinec, dekan mariborske fakultete za naravoslovje in matematiko.

sbms univerza-maribor zaščitne-maske