vestnik

V Murski Soboti se bo zagnalo kulinarično podjetje. Prezaposlenih je bilo 25 ljudi

Vestnik.si, 4. 3. 2023
Arhiv
Perutnina Ptuj je konec lanskega leta je kupila proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti.
Aktualno

Perutnina Ptuj je leta 2019 z vstopom strateškega lastnika MHP zagnala obsežen investicijski ciklus v avtomatizacijo in okoljske projekte ter v povečanje, širitev in posodobitev proizvodnje. Konec lanskega leta je kupila proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti. Živilsko podjetje bo odslej tudi kulinarično podjetje.

V sklopu strateških investicij je konec lanskega leta od podjetja Eta Kamnik kupila proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti, specializiranega za proizvodnjo pripravljenih jedi, ki ga je te dni tudi uradno prevzela. Perutnina Ptuj je s tem prevzemom naredila prvi korak k preobrazbi iz živilskega v kulinarično podjetje.

Novo tovarno so poimenovali PP Mamita in jo bodo posodobili ter razširili, za kar so od podjetja Proconi prezaposlili 25 ljudi, do konca leta pa nameravajo to število še povečati.

Perutnina Ptuj bo tako odslej tudi kulinarično podjetje, ki se bo osredotočalo na hotele, restavracije in catering.

"PP Mamita bo ustvarjala produkte namenjene hotelom in restavracijam, s ciljem povečanja njihove kadrovske in stroškovne učinkovitosti. Za razvoj teh inovativnih rešitev in produktov bo v PP Mamita skrbel priznan španski kuharski strokovnjak in chef Eduardo Salvador, ki ima več kot 30 let izkušenj delovanja v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami," je Perutnina Ptuj zapisala v sporočilu za javnost.

Necenzurirano prenos
STA
Perutnina Ptuj

Tovarna PP Mamita obsega 4.000 kvadratnih metrov proizvodnih in skladiščnih površin, štiri pakirne linije, visoko zmogljiv sistem sous-vide, termo pasterizacijo in najnovejši sistem visokotlačne pasterizacije, ki je nov in edinstven v celotni regiji. Glavna prednost tega sistema je, da ima jed daljši rok trajanja ter enak okus in strukturo, kot če bi jo pravkar pripravili v restavraciji, so zapisali.


Perutnina Ptuj je od leta 2019 del enega izmed največjih evropskih živilskih podjetij - skupine MHP

Ob prevzemu je generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić poudaril: "Z velikim ponosom oznanjamo novo obdobje v razvoju Skupine Perutnina Ptuj. Ta naložba namreč predstavlja ključni korak pri naši preobrazbi iz živilskega, v kulinarično podjetje," je dejal in dodal, da je njihov glavni cilj preurediti in nadgraditi obstoječo tovarno, da zaženejo proizvodnjo, ki je načrtovana maja letos.

proconi perutnina-ptuj kulinarika razvoj