vestnik

V Beltince prihaja novo podjetje, ki napoveduje do 15 novih delovnih mest

M. H., 26. 7. 2021
Majda Horvat
Poslovna cona v Beltincih se polni. Svoj prihod sta napovedali dve podjetji.
Aktualno

Kar nekaj parcel v bližini betonarne pa je že zakupil domači investitor, in sicer Kamnoseštvo Petek iz Ižakovec, ki bo preselil svojo proizvodnjo iz naselja.

V poslovno cono v Beltincih bo kmalu prišel nov investitor. Ukvarja se s kovinsko predelovalno dejavnostjo, napoveduje pa od deset do petnajst novih delovnih mest. Dejavnost bo podjetje zagnalo na zemljišču v velikosti dobrega hektarja, za katero je občina podjetju Korošak gradbeništvo marca lani podelila stavbno pravico, nato pa so se dogovorili o njeni vrnitvi in dodelitvi nove lokacije. Občina je za podjetje Korošak in njegovo dejavnost predelave gradbenih odpadkov že poiskala primernejšo lokacijo.
Kar nekaj parcel v bližini betonarne pa je že zakupil domači investitor, in sicer Kamnoseštvo Petek iz Ižakovec, ki bo preselil svojo proizvodnjo iz naselja. Občina Beltinci tudi napoveduje, da bodo v poslovni coni kmalu asfaltirali obe cesti.
V občinski poslovni coni, ki je velika 14 hektarjev, poslujejo ob komunalnem zbirnem centru tri podjetja. Eno zdaj gradi proizvodni objekt, dve pa sta torej potrdili svoj prihod. Ob tej so v beltinski občini še tri cone v zasebni lasti – poslovna cona Granar v lasti podjetja Pomgrad, ki se postopoma prav tako polni, na vlagatelje pa še čakata poslovni coni v Lipovcih.

beltinci podjetje naložba