vestnik

V Domu starejših Lendava okužbe z novim koronavirusom

Rok Šavel, 24. 10. 2021
Nataša Juhnov
Dom starejših Lendava.
Aktualno

Iz Lendave sporočajo o novih okužbah med varovanci doma starejših občanov.

Ekipa Doma starejših Lendava je na družbenem omrežju sporočila, da so v domu prepoznali nove okužbe s covidom med varovanci, a so se na razmere dobro pripravili in odzvali hitro. Vzpostavili so sivo in rdečo cono, kjer obiskov ne sprejemajo, za stanovalce pa je dobro poskrbljeno.

Dom ni zaprt, okuženih dvanajst stanovalcev

"V preostalem delu doma, kjer je nameščena večina stanovalcev, obiski potekajo v skladu z zadnjim obvestilom, ki smo ga objavili na spletni strani doma ter na oglasnih deskah doma," so poudarili v sporočilu. Pred dnevi so sicer na spletni strani objavili obvestilo, da so obiski omejeni na največ dve zdravi osebi in ob upoštevanju pogoja PCT.

Kot je za naš medij pojasnil direktor lendavskega doma Goran Kuzma, je po zadnjih podatkih okužba potrjena pri dvanajstih oskrbovancih, a da se vsi zaenkrat počutijo dobro. V domu  je sicer skoraj vseh 174 oskrbovancev (več kot 93 odstotkov) precepljenih z dvema odmerkoma, okužbe pa so zaznali pri osebah, ki večinoma predhodno niso prebolele covida. Stanje je pod nadzorom in na ostalih oddelkih obiski potekajo v skladu z objavljenim obvestilom na spletnih straneh. Direktor nam je še dejal, da je seznanjen z objavami, ki krožijo na družbenih omrežjih, v katerih posamezniki širijo nepreverjene informacije, da naj bi bil dom zaradi okužb zaprt.


Precepljenost oskrbovancev skoraj 96-odstotna, porast okužb v lendavski občini


Na tiskovni konferenci 20. septembra je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj predstavljal razmere v domovih za starejše, ki so bili v prvem in drugem valu hudo žarišče okužb, saj je spet bilo zaznati porast okužb med oskrbovanci teh ustanov.

Kot je takrat dejal minister, je bilo do konca septembra v domovih za starejše in socialnovarstvenih zavodih cepljenih 95,5 odstotka stanovalcev in 60,5 odstotka zaposlenih. V zadnjih dneh se ravno v lendavski občini soočajo z večjim številom novih okužb. Včeraj so potrdili 17 novih primerov, v zadnjih petih dneh pa skupno že 67.

dom-starejših-lendava okužbe covid-19