vestnik

V rakičanskem domu starejših vsi testi negativni, v centru starejših pozitivnih enajst stanovalcev

Vestnik, 30. 10. 2020
Jure Zauneker
V Centru za starejše imajo vzpostavljeno rdečo cono, v katero so premestili tudi eno okuženo osebo iz matične enote v Rakičanu.
Aktualno

Ta teden smo poročali o tem, da se je okužba s koronavirusno boleznijo pojavila v Domu starejših Rakičan, v Centru starejših Murska Sobota pa se situacija počasi umirja. V sredo je bil opravljen nov krog testiranj. Kaj so testi pokazali?

V sredo je bilo opravljenih 48 testiranj, je danes obvestil direktor Zoran Hoblaj. "Pri stanovalcih, ki so bili okuženi, je bilo šest testov negativnih, vsi testi pri zaposlenih v rdeči coni so bili prav tako negativni, rezultate testov pri dveh zaposlenih še čakamo," je zapisal.

V Domu je tako pozitivnih še enajst stanovalcev, ki so nameščeni v rdeči coni v Centru za starejše v Murski Soboti (od tega je tudi ena oseba iz matične enote v Rakičanu, ki je bila premeščena v Mursko Soboto). Pet stanovalcev od teh enajstih je hospitaliziranih v soboški bolnišnici. V Centru za starejše so pozitivni še štirje zaposleni, rezultate testov pri dveh pa še čakajo. "Poleg tega beležimo še štiri okužbe pri zaposlenih, ki pa niso bili v stiku z ostalimi, vir okužb pa ni povezan z okužbami v Domu. Ti zaposleni so v karanteni v domačem okolju," še pojasnjuje Hoblaj.

Dodaja, da število okuženih v soboški enoti še naprej upada, v matični enoti v Rakičanu pa so bili opravljeni testi negativni. Hoblaj na podlagi tega tudi ocenjujejo, da so vsi sprejeti ukrepi in protokoli, ki jih izvajajo, uspešni. "Za to se moramo zahvaliti našim zaposlenim, ki so v teh časih nadpovprečno obremenjeni, ter vlagajo veliko truda, da oskrbijo naše stanovalce v teh težkih pogojih dela."

dom-starejših-rakičan zoran-hoblaj okužbe koronavirus