vestnik

V DSO Gornja Radgona bodo ponovno omogočili obiske

Vestnik, 30. 11. 2020
Marina Vrbnjak
Dom starejših občanov Gornja Radgona Fotografija Marina Vrbnjak
Aktualno

Iz Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona so sporočili, da bodo v tem tednu ponovno omogočena obiskovanja stanovalcev.

Obiski, na katere se morajo svojci stanovalcev predhodno naročiti na telefonskih številkah, bodo časovno omejeni na dvajset minut, potekali pa bodo v dveh terminih, in sicer dopoldan med 9. in 11. uro ter popoldan med 13.30 in 16.00. Kot so še sporočili iz doma, bodo obiski potekali izključno prek domofona na vhodu na dom ali pod balkonom. 

Obiski v bivalnih enotah 1 in 2, v negovalni enoti 2 ter v enoti za osebe z demenco bodo omogočeni od torka, 1. 12. 2020, v negovalni enoti 1 pa od četrtka, 3. 12. 2020. Ob tem vodstvo doma še dodaja, da naj svojci na obiske prihajajo točno, v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja posameznega stanovalca pa se bodo o terminu obiska dogovorili s socialno službo ali namestnico vodje zdravstvene nege. 

Svojci morajo ob prihodu v dom nositi zaščitne maske, si razkužiti roke, izmerjena jim bo telesna temperatura, izpolniti pa bodo morali vprašalnik o zdravstvenem stanju. 

V DSO Gornja Radgona so sicer prvo okužbo potrdili 31. oktobra 2020, takrat so v skladu s protokoli in navodili NIJZ in pristojnih ministrstev vzpostavili tudi rdečo cono. Trenutno stanje v domu je stabilno, aktivno okuženih imajo še pet stanovalcev, vsi okuženi zaposleni pa so že ozdraveli in zadnjih 21 dni med njimi ni bilo potrjenih novih okužb.

dso-gornja-radgona obiski