vestnik

V Gornji Radgoni so se svetniki uprli izvedbi dopisne seje

Vestnik, 26. 4. 2020
Marina Vrbnjak
V Gornji Radgoni so se svetniki uprli izvedbi dopisne seje. Od leve: direktor občinske uprave Vladimir Mauko, župan Stanislav Rojko, vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Boštjan Flegar.
Aktualno

Vztrajajo, da se dopisna seja nemudoma prekliče.

»V občini Gornja Radgona v letu 2020 župan Stanko Rojko do danes ni sklical niti ene redne seje občinskega sveta in posledično seveda tudi še nimamo proračuna za leto 2020,« je v pismu medijem zapisala Urška Mauko Tuš, članica Občinskega sveta Občine Gornja Radgona in predsednica odbora za družbene dejavnosti.

Predstavniki štirih svetniških skupin Občinskega sveta občine Gornja Radgona so namreč ob županovem sklicu dopisne seje z dne enaindvajsetega aprila pisno opozorili župana, da poslovnik Občinskega sveta Občine Gornja Radgona izrecno ne dovoljuje sprejema proračuna z dopisno sejo. »Zahtevali smo in pri tem vztrajamo, da se dopisna seja nemudoma prekliče,« navajajo. Pri tem opominjajo, da je v Gornji Radgoni dovolj prostorskih možnosti, da se redna seja varno izvede oziroma, da zadostijo strogim ukrepom združevanja ljudi v zaprtih prostorih ter sprejmejo proračun kot jim to nalaga poslovnik.

»Župan je na naše presenečenje naš dopis objavil na FB in nas v videoposnetku označil, da zaradi lastnih koristi in politikantsko zaviramo sprejem proračuna in smo posledično nasprotniki razvoja občine, ter da nam ni mar za zdravje občanov,« so še zapisali. »Glede na to, da so mimo že štirje meseci, župan pa še ni sklical redne seje sveta in upoštevajoč dejstvo, da je »korona kriza« med nami šele dober mesec, si naj vsakdo sam ustvari mnenje, zakaj naenkrat dopisna naglica sprejemanja proračuna, najpomembnejšega dokumenta vsake občine, brez konstruktivne razprave in pod krinko zaostrenih razmer,« zaključujejo.

gornja-radgona dopisna-seja