vestnik

V Hotelu Diana odpustili večino zaposlenih

Timotej Milanov, 23. 4. 2020
Aleš Cipot
Hotel Diana
Aktualno

Odpovedi jim je vročal zasebni detektiv. Vodstvo hotela še vedno obljublja, da bodo delavcem plačali vse, kar jim dolgujejo iz preteklih let.

V družbi Hotel Diana so odpustili večino zaposlenih, ki so jim že marca najprej odredili koriščenje dopusta, kasneje pa so bili poslani na čakanje. "Odpustili smo jih za čas, ko hotel ne more obratovati, potem jih bomo vzeli nazaj," pravi direktor Boštjan Serec, ki pojasnjuje, da so si v hotelu prizadevali, da bi v tem času nudili tudi nastanitve za ljudi v karanteni, a do tega ni prišlo. Na vprašanje, zakaj delavci niso še naprej na čakanju na delo v skladu z interventno zakonodajo, Serec odgovarja: "Nimamo nobenih informacij o tem, kdaj bomo lahko spet začeli poslovati. Zato je boljše, da so v tem času na zavodu za zaposlovanje, kjer bodo prejemali nadomestilo. Prav tako ob zagonu ne bomo mogli začeti z enako količino ljudi, temveč jih bomo zaposlovali nazaj postopoma in v skladu s potrebami, če bodo seveda to želeli." V Hotelu Diana bo zaenkrat po besedah Sereca ostalo zgolj osem zaposlenih, gre za zaposlene invalide in delavce zaščitenih kategorij, ki jih ne morejo odpustiti. Pred to potezo je bilo v hotelu 32 zaposlenih, pravi Serec. Marca jih je bilo 39, lansko leto pa še 50. Zaposlenim je odpovedi vročal zasebni detektiv, Serec pojasnjuje, da je bilo tako najceneje za zaposlene, ki tako po njegovih besedah niso imeli dodatnih stroškov s prihodom v podjetje.

Boštjan Serec
Nataša Juhnov
Boštjan Serec

Kot smo že poročali, ima hotel do zaposlenih še številne obveznosti iz preteklih let. Serec pravi, da jim bodo vse plačali, vključno s plačo za marec, pri tem velja dodati, da so zaposleni v zadnjih letih slišali že številne tovrstne obljube vsakokratnega vodstva podjetja, ki se potem niso uresničile.

Serec še pravi, da so pri odpuščanju naredili vse potrebno, zadevo predstavili sindikatu in naredili tudi program presežnih delavcev. V sindikatu Gostinstva in turizma pravijo drugače, saj so na omenjeni program presežnih delavcev dali pripombe, za katere pravijo, da jih vodstvo družbe ni upoštevalo. Delavce bodo tudi seznanili z možnostjo izpodbijanja odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Zaenkrat v hotelu še obratuje kuhinja z dvema zaposlenima, ki pripravljata malice za razvoz. 

Družba Hotel Diana je v lasti Jasne Klepec in Željka Jovanovića, ki sta podjetje konec leta 2018 kupila od Olge Belec in njenega sina Patricka Belca, na sodišču pa še vedno poteka tožba, s katero želi Klepčeva doseči razveljavitev pogodbe o nakupu družbe. 

Preberite še:

Hotel Diana zaprl vrata, delavci razmišljajo tudi o stečaju

Hotel Diana: Zakaj je bila notarka jezna na direktorico?

hotel-diana murska-sobota