vestnik

(Pomurec/Pomurka leta 2021) Zmagala Gasilska zveza Šalovci in Tonček Gider

D. N., 2. 1. 2022
Radio Murski val
Pomurec, Pomurka leta 2021
Aktualno

Radio Murski val je pripravil nov letni izbor Pomurec/Pomurka leta 2021. Za zmago se je potegovalo 10 kandidatov, ki so jih člani uredništva izbrali tudi na podlagi predlogov poslušalk in poslušalcev.

Glasovanje za kandidate je potekalo le radijsko, in sicer dvakrat dnevno med 20. in 30. decembrom 2021. Največ glasov poslušalk in poslušalcev sta zbrala starosta slovenskega športnega novinarstva Tonček Gider, prejemnik Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu, in Gasilska zveza (GZ) Šalovci, ki je celotno lansko leto izvajala akcijo zbiranja pločevink za terapije otrok, ki imajo celostni zaostanek v razvoju, z akcijo, v kateri so doslej pomagali že petim družinam, pa nadaljujejo tudi v tem letu. 

poslovna-konferenca, mura
Aleš Cipot
Tonček Gider (skrajno levo) v družbi drugih pomurskih novinarjev.

gz-šalovci, pgd-dolenci, lana-bračič
GZ Šalovci
Gasilska zveza Šalovci je z akcijo zbiranja pločevink in plastičnih zamaškov pomagala že petim družinam, med drugim tudi Lani Bračič iz okolice Poljčan.

Med kandidati so bili še Janko Rožman, Robert Kuzmič, Feri Lainšček, Sandi Červek, Milena Toth, Irena Kumer, Vera Granfol in Laura Kovač. 

Zmagovalca v izboru sta bila razglašena v današnji radijski oddaji Nedeljska kuhinja, ki so se je udeležili Tonček Gider in Uroš Gašpar, predsednik GZ Šalovci, Jožef Šömenek, poveljnik GZ Šalovci, Tomaž Svetec, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Dolenci in podpredsednik GZ Šalovci, ter Klement Časar, član PGD Dolenci in predsednik komisije za mladino pri GZ Šalovci, ki je bil tudi pobudnik akcije zbiranja pločevink.

Snapchat-15627318
Uroš Gašpar
Predstavniki Gasilske zveze Šalovci, Jožef Šömenek, Klement Časar, Tomaž Svetec in Uroš Gašpar.

Več o izboru in zmagovalcih pa v naši prihodnji številki Vestnika. 

IMG-20220102-WA0000
Uroš Gašpar
Zmagovalci izbora Pomurec/Pomurka leta 2021.

pomurka-leta-2021, radio-murski-val
Radio Murski val
Pomurec, Pomurka leta 2021

pomurec/pomurka-leta-2021 radio-murski-val