vestnik

V Murski Soboti dvoboj med Jevškom in Petrijanom  

T. M., 18. 10. 2018
Nataša Juhnov
Mestna občina Murska Sobota
Aktualno

Ob 19. uri se je iztekel rok za vložitev kandidatur za letošnje lokalne volitve, ki bodo 18. novembra. V Mestni občini Murska Sobota se bosta za župana potegovala samo dva kandidata.  

Kot smo že poročali, se bo aktualni župan Aleksander Jevšek kot kandidat Socialnih demokratov potegoval za drugi mandat. Kot pravi, uradne podpore drugih strank še nima, se pa bo tekom kampanje po njegovih besedah pokazalo, čigavo podporo vse uživa.



V Stranki modernega centra, ki spada med stranke mestne koalicije, so ob predstavitvi liste kandidatov za občinske svetnike povedali, da ne bodo podprli nobenega od županskih kandidatov. Jevškov izzivalec bo nekdanji direktor murskosoboške mestne uprave Bojan Petrijan, ki bo na volitvah nastopil kot kandidat SDS, podpirajo pa ga tudi v Novi Sloveniji.Za mesta v občinskem svetu je bilo vloženih 17 kandidatnih list.


Murska Sobota ima tako letos najmanj županskih kandidatov med vsemi mestnimi občinami. Največ, kar 18 kandidatov, se bo za izvolitev potegovalo v Mariboru.




Mestna občina Murska Sobota