vestnik

(FOTO) V Negovi končana obnova športnega igrišča

Marina Vrbnjak, 14. 10. 2019
Marina Vrbnjak
V Negovi obnovili igrišče
Aktualno

Ob Negovski osnovni šoli so obnovili igrišče, ki je bilo potrebno sanacije in razširitve, saj ni zagotavljalo nemotenega športnega procesa oziroma ni nudilo vseh potrebnih športnih površin.

Za potrebe širitve igrišča so s pomočjo podpornega zidu zravnali del brežine, s tem pa pridobili prostor za umestitev zaletišča in doskočišča za potrebe atletske discipline skok v daljino ter balvan za suvanje krogle. Dotrajano igrišče so asfaltno preplastili. »Vsaka pridobitev je dobrodošla sprememba in dober občutek, da nismo pozabljeni s strani občine, čeprav smo oddaljeni od lokalnega središča. Pomeni izboljšanje kakovosti dela in boljše možnosti tudi za učence naše šole,« je ob tej priložnosti povedala ravnateljica osnovne šole dr. Antona Trstenjaka Negova, Slavica Trstenjak.

negova, osnovna-šola-negova, športno-igrišče
Marina Vrbnjak
Dotrajano igrišče so med drugim tudi asfaltno preplastili.

Posadili drevo miru

Po tem, ko so v telovadnici s kulturnim programom proslavili novo pridobitev, so ob šoli  skupaj z županom Gornje Radgone Stanislavom Rojkom posadili še drevo miru - lipo. Dogodka so se udeležili tudi učenci in učitelji iz Turčije, Grčije, Poljske in Nemčije, ki so partnerji njihovega mednarodnega projekta z naslovom »Upaj si! Bodi v ravnovesju! Pojdi naprej!«. V okviru izmenjave učencev jim bodo v petih dneh predstavili del Slovenije. Poleg Negove in njihovega gradu si bodo ogledali še Grad na Goričkem, Bled, Maribor in se udeležili Trstenjakovega pohoda v Pachamama center v Kunovo.

negova, osnovna-šola-negova, športno-igrišče
Marina Vrbnjak
Skupaj z županom Gornje Radgone Stanislavom Rojkom so posadili še drevo miru - lipo.

negova oš-negova športno-igrišče