vestnik

V Občini Lendava se za parcele v industrijski coni zanimajo tudi tujci

Majda Horvat, 7. 4. 2021
Nataša Juhnov
Lendava. Slika je simbolična.
Aktualno

Za komunalno opremljanje poslovno-industrijske cone evropska in državna sredstva, obljubljena v času implementacije arbitraže.

Občina Lendava prodaja v poslovno-industrijski coni tri parcele v skupni velikosti 8620 kvadratnih metrov, najnižja cena je 27,50 evra za kvadratni meter, s tem da je zemljišča mogoče kupiti le v celoti. Razpis je bil odprt do 31. marca, do takrat so morali potencialni kupci oddati ponudbe in vplačati varščino v višini dobrih 27 tisoč evrov, odpiranje ponudb bo 6. aprila. Po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje to ne bo javno. Na dveh zemljiščih je vpisana zakupna pravica Kmetijskega gospodarstva Lendava, ki je konec lanskega leta pretekla  in jo bo občina dala izbrisati.

pogodbalendava21
Arhiv Občina Lendava
Lendavski župan Janez Magyar in direktor Legartisa Matjaž Hozjan podpisala pogodbo.

Kupec bo moral začeti graditi leto dni po izdaji gradbenega dovoljenja, tudi za to ima leto dni časa, da ga pridobi.
Prodaja zemljišč v tako imenovani mali poslovni coni je povezana z nedavno sklenjeno pogodbo o njeni razširitvi in komunalnem opremljanju. Podpisala sta jo lendavski župan Janez Magyar in Matjaž Hozjan, direktor gradbenega podjetja Legartis, ki ima svoje poslovne in skladiščne prostore nedaleč od območja, ki ga bodo začeli urejati. Pogodba zajema gradnjo ceste s hodnikom za pešce v dolžini 232 metrov, urejanje kanalizacije za padavinske in odpadne vode, vodovod in javno razsvetljavo. Pogodbena vrednost del je dobrih 238 tisoč evrov z DDV. Za izvedbo projekta, katerega celotna vrednost je 320 tisoč evrov, so zagotovljena evropska sredstva v višini 75 odstotkov in državna v višini 25 odstotkov upravičenih stroškov, ta pa znašajo 257 tisoč evrov.
Lendavski občini so bila finančna sredstva za izvedbo projekta obljubljena v času iskanja rešitev za tako imenovano implementacijo arbitražne razsodbe.

Da interes za nakup prostih zemljišč v industrijski coni obstaja, je povedal župan Magyar ob podpisu pogodbe s Hozjanom, razkril pa je tudi, da se zanje zanimajo tudi tuji vlagatelji. Od kod naj bi ti bili in kakšno dejavnost naj bi tu zagnali, pa še ni znano.

lendava janez-magyar občina parcela