vestnik

(V PREMISLEK) Konkurenca

Adriana Gašpar, 11. 11. 2021
Jure Kljajić
Smo majhna regija, zato je še toliko pomembneje, da med sabo sodelujemo in se povezujemo, saj bomo le tako lahko konkurirali večjim regijam, z razvojem pa Pomurcem omogočili še bolj kakovostno življenje.
Aktualno

Smo majhna regija, zato je še toliko pomembneje, da med sabo sodelujemo in se povezujemo, saj bomo le tako lahko konkurirali večjim regijam, z razvojem pa Pomurcem omogočili še bolj kakovostno življenje.

Ščemenje v trebuhu sem čutila, ko sem čakala na razglasitev najboljših podjetnikov zadnjega desetletja. Čeprav sem vedela, kdo so in kaj vse je v prispevku zapisano, pozitivna trema kljuva in me sili, da se sprašujem, ali se bo vse izteklo po načrtu. Ker ko novica enkrat doseže ljudi, poti nazaj ni. Žal smo razglasitev namesto v soju odrskih luči v Gledališču Park čakali pred zasloni, a v teh težkih časih bi bila kakršna koli druga odločitev neodgovorna. Zato smo še pred (ponovno) nočnim sklepom vlade dogodek odpovedali, kar so gostje sprejeli z razumevanjem, za kar sem jim iskreno hvaležna.

Deset let je dolga doba. Pomislite, koliko se spremeni že v enem letu, kaj šele v desetih. Nominirana podjetja so bila že pred desetimi leti vpeta v lokalno gospodarstvo, vztrajala in rasla so, da so jih finančni in socialni kazalniki lahko zdaj povzdignili med najboljša v naši regiji.

Na podlagi uradno objavljenih finančnih izidov jih je skrbno izbirala kar enajstčlanska komisija, ki je, kot vselej, upoštevala tudi socialno noto podjetja. Seveda je pomembno, koliko ljudem podjetje omogoča preživetje, a pomembno nam je bilo tudi, koliko podjetje vrača lokalnemu okolju. Ali podpira lokalna športna društva, kulturne prireditve, ponuja štipendije, omogoča tabore, sodeluje pri dobrodelnih projektih. Pa tudi, kakšen odnos ima do svojih zaposlenih. In nabor takšnih podjetij je bil zares velik, odločitve pa težje kot kadar koli. Prvič se je zgodilo, da smo morali v vseh kategorijah izbore ponavljati, saj so se naša mnenja o tem, kdo je najboljši, razlikovala. To kaže, da imamo v Pomurju zares kakovostna podjetja, ki svoj posel odlično opravljajo. Pri vsaki kategoriji smo izpostavili najboljših pet podjetij, ki so se od drugih, prav tako uspešnih, včasih razlikovala zgolj za las.

Želimo si, da je ta izbor, ki ga že peto leto zapored pripravljamo s Pomursko gospodarsko zbornico, pohvala za najboljše, hkrati pa spodbuda za druge, da to postanejo. Spodbujati želimo zdravo konkurenco, ki nas dela boljše, ne rivalstva, ki bi nas razdiralo. Smo majhna regija, zato je še toliko pomembneje, da med sabo sodelujemo in se povezujemo, saj bomo le tako lahko konkurirali večjim regijam, z razvojem pa Pomurcem omogočili še bolj kakovostno življenje.

Vsem nagrajencem in nominirancem iskreno čestitamo.

pomursko-podjetje-desetletja podjetja regija