vestnik

Od četrtka v SBMS odpovedani vsi nenujni posegi.

Vestnik, 2. 11. 2021
Vanesa Jaušovec
Splošna bolnišnica MS
Aktualno

V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo eno dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19. V novi enoti na infekcijskem oddelku so zagotovili dvanajst novih postelj, skupno imajo sicer že zasedenih 41 postelj, od tega se 11 oseb zdravi na intenzivni negi.

Ker se število bolnikov povečuje, pripravljajo v bolnišnici dodatne postelje, po navodilih Ministrstva za zdravje morajo postopoma zagotoviti 52 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 14 postelj za intenzivno zdravljenje. 

Od četrtka, 4. novembra, odpovedujejo vse nenujne posege, še naprej pa bodo opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, prav tako bodo do nadaljnjega ambulantne storitve potekale nemoteno, tako bodo potekale tudi obravnave rakastih obolenj ter stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, stanja v zvezi z novorojenci in otroki, so še sporočili. 

Paciente, pri katerih storitve ne bodo mogli izvesti, bodo o spremembah obveščali iz naročniške službe, po telefonu ali z sms sporočili. 

Splošna bolnišnica Murska Sobota, urgentni center
Nataša Juhnov
Splošna bolnišnica Murska Sobota.

Prav tako ostajajo obiski na vseh oddelkih v bolnišnici še naprej odpovedani, razen iz pietetnih razlogov, dovoljena pa je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. 

sbms enota-za-covid-bolnike