vestnik

(TERORISTIČNI NAPAD) V streljanju v središču Dunaja več mrtvih

STA, Vestnik, 2. 11. 2020
Twitter
V streljanju v središču Dunaja več ranjenih
Aktualno

V središču Dunaja je bilo v streljanju ubitih več ljudi. Eden izmed napadalcev, ki je nosil samomorilski pas, pa se je razstrelil.

V središču avstrijske prestolnice Dunaj je bilo nocoj v streljanju ubitih in ranjenih več ljudi, med huje ranjenimi pa je tudi policist, so navedli na avstrijskem notranjem ministrstvu. Med tem je notranji minister Karl Nehammer potrdil, da je šlo za teroristični napad. "Napad še poteka," je poudaril. Dodal je, da je bilo več ranjenih pa tudi mrtvih. To je potrdila tudi reševalna služba, vendar pa še ne vedo natančnega števila.

Po poročanju avstrijskih medijev naj bi bilo v napadu ubitih med tri in osem ljudi, vendar tega oblasti še niso potrdile. Po poročanju APA naj bi bil med smrtnimi žrtvami tudi vsaj en policist. Na kraj incidenta so poslali vse razpoložljive sile, tudi specialne enote. Ljudi so pozvali, naj ostanejo doma.

Ali je bila tarča napada bližnja sinagoga, kot je poročalo več avstrijskih medijev, zaenkrat niso mogli potrditi, je povedala tiskovna predstavnica avstrijskega notranjega ministrstva. Pri tem je policija še pozvala, naj ne objavljajo fotografij in posnetkov dogajanja. Na kraj incidenta so poslali vse razpoložljive sile. 

avstrija napad