vestnik

V Tednu restavracij sodelujejo tudi štiri pomurske gostilne

Vestnik, 1. 10. 2019
FB Teden restavracij
Jesenski Teden restavracij bo potekal od 11. do 20. oktobra.
Aktualno

11. oktobra se vrača Teden restavracij. Sodelovale bodo tudi štiri pomurske restavracije.

Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. "Teden restavracij je cenovna formula, ki zagotavlja menije z najmanj tremi hodi po enotni ceni 19 evrov. Tako pa ni zato, da bi bilo (le) poceni, temveč zato, da se lahko Tedna restavracij udeležijo vsi, ki radi dobro jejo; tako tisti, ki jim prijazna cena omogoča uživanje v restavraciji, ki je sicer ne bi mogli obiskati, kot tisti, ki ta teden lahko uživajo v več restavracijah in več hodih," pravijo organizatorji. Rezervacije restavracije že sprejemajo, jesenska akcija pa bo trajalo do 20. oktobra. 

Od pomurskih restavracij sodelujejo Gostilna Zorko (Boreci), Restavracija Kodila (Markišavci), Gostilna Mencinger (Črešnjevci) in Gostilna Rajh (Bakovci). 

Sto sodelujočih v Tednu restavracij je bilo tudi ocenjeno s srčki, ki so mera za ocenjevanje kakovosti slovenske kulinarike. Rajhovi imajo tri srčke, Kodila dva, Zorko enega, Gostilna Mencinger pa je prejela oceno "na dobri poti". 

FB Teden restavracij
Enotna cena menija bo 19 evrov.
teden-restavracij pomurje