vestnik

V vseh enotah Doma starejših Rakičan skupno 96 okužb

Vestnik, 25. 11. 2020
Nataša Juhnov
Dom starejših Rakičan.
Aktualno

Direktor Doma starejših Rakičan je sporočil, kakšno je stanje, povezano z okužbami, v vseh njihovih enotah.

V Centru za starejše Murska Sobota se je stanje umirilo, okužena je le ena stanovalka, ki je v bolnišnični oskrbi, ter ena zaposlena, ki se nahaja v izolaciji v domačem okolju. V omenjeni enoti imajo belo cono, začeli pa so tudi izvajati sprejeme, v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje. 

Zmanjšalo se je tudi število okuženih v enoti Elizabeta v Svetem Juriju. Tam imajo še 14 okuženih stanovalcev ter eno osebe med zaposlenim kadrom. "Predvidoma se bo situacija umirila do konca meseca ter bo nato vzpostavljena tudi bela cona, začeli bomo izvajati tudi sprejeme," napoveduje Hoblaj. 

f1eba77c2088ed36c5feb7453c2db863
Nataša Juhnov
Zoran Hoblaj.

Se pa širijo okužb v matični enoti v Rakičanu, vendar direktor pravi, da počasneje. "Po včerajšnjih novih okužbah se je danes skupno število okuženih stanovalcev zopet zmanjšalo, in sicer zaradi izteka obdobja izolacije in umika iz rdeče cone v belo cono," pojasni Hoblaj. Trenutno imajo v matični enoti okuženih 58 stanovalcev in 17 zaposlenih ter štiri zaposleni v službi pomoči na domu. 

V vseh enotah je skupaj okuženih 73 stanovalcev in 23 zaposlenih. Hoblaj pa pri tem še doda, da izpad kadra uspejo nadomestiti z dodatno zaposlenim lastnim kadrom.

O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo sproti obveščali.

ds-rakičan okužbe koronavirus