vestnik

Več okužb tudi v Domu starejših Rakičan in enoti Elizabeta

Vestnik, 5. 11. 2020
Jure Zauneker
Dom starejših Rakičan, enota Elizabeta.
Aktualno

V enoti Elizabeta v Svetem Juriju je okuženih 22 stanovalcev in šest zaposlenih.

Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, je danes sporočil, da se je stanje v Centru za starejše Murska Sobota umirilo. Vsi zaposleni so negativni in so se že vrnili na delo, pri stanovalcih pa je še pet pozitivnih. Dva sta hospitalizirana v bolnišnici. Hoblaj pričakuje, da bodo glede na stanje okužb stanovalci kmalu premeščeni v tako imenovano belo cono, saj se bo izteklo obdobje izolacije. 

Se je pa pojavila okužba v enoti Elizabeta v Svetem Juriju. Po prejetih rezultatih testiranj so ugotovili, da je okuženih 22 stanovalcev in šest zaposlenih. Direktor poudarja, da so izvedene vse aktivnosti, vzpostavljena je rdeča cona v delu stavbe, v preostanku pa je siva cona. 

f1eba77c2088ed36c5feb7453c2db863
Nataša Juhnov
Zoran Hoblaj.

Nove okužbe so se pojavile tudi v matični enoti v Rakičanu. Okuženih je deset stanovalcev, ena oseba je v bolnišnici. Prav tako je za covidom-19 obolelo pet zaposlenih v enoti v Rakičanu ter dva zaposlena v služni PND. Rdečo in sivo cono imajo vzpostavljeno tudi v matični enoti, območja con pa bodo prilagajali situaciji in dodatnim rezultatom testiranj. Hoblaj še doda, da se okuženi nahajajo v izolaciji, kadrovski izpad pa nadomeščajo z lastnim kadrom. "V kolikor pa bo to potrebno pa bomo zaprosili za pomoč zunanje institucije, prav tako se bomo obrnili za pomoč na občino in civilno zaščito, če bo potrebno nameščanje naših stanovalcev v zunanjih objektih," še dodaja.

dom-starejših-rakična okužbe koronavirus