vestnik

Zakaj je občina ustavila prodajo zemljišča v središču Murske Sobota in kje bo po novem slaščičarna Šport

T. M., 7. 5. 2020
Nataša Juhnov
Trenutno še ni znano, kje bo po prenovi Slovenske ulice delovala slaščičarna Šport, za nakup zemljišča v Zvezni ulici pa je poslalo ponudbo šest interesentov.
Aktualno

Velik interes za 53-kvadratno parcelo v Zvezni ulici.

V začetku aprila je Mestna občina Murska Sobota objavila javno namero za sklenitev neposredne pogodbe o prodaji majhnega zemljišča. Gre za 53 kvadratnih metrov površine v Zvezni ulici med avtobusno postajo oziroma tamkajšnjim gramoznim parkiriščem in kioskom Langaš. Najnižja ponudbena cena za zemljišče je bila določena pri 5300 evrih. Konec aprila pa je župan Aleksander Jevšek izdal sklep, s katerim je ustavil omenjeni postopek, potem ko se je za nakup zemljišča že prijavilo šest interesentov. V mestni upravi pojasnjujejo, da bi morali, glede na to, da se je prijavilo več interesentov, v skladu z zakonodajo izvesti pogajanja, česar pa zaradi okoliščin v času epidemije koronavirusa niso mogli izvesti.

kiosk-šport, murska-sobota
Nataša Juhnov
Kiosk Šport.

»Poleg tega je kazalo, da sama metoda prodaje glede na velik interes ni najprimernejša, zato smo v skladu z možnostjo, ki je bila napisana v objavljeni nameri, s sklepom ustavili postopek,« so še zapisali in dodali, da bodo predvidoma še ta teden objavili javno dražbo za to nepremičnino. Hkrati je v neposredni bližini zemljišča, ki ga občina želi prodati, trenutno postavljen kiosk slaščičarne Šport. Ta je bil pred tem leta v Slovenski ulici, a so ga zaradi prenove osrednje mestne ulice morali umakniti, zato se je marsikdo vprašal, ali se bo slaščičarna po prenovi vrnila na staro mesto ali pa bo delovala na novi lokaciji, morda prav na zemljišču, ki ga je občina želela prodati po navedeni ceni. V mestni upravi pojasnjujejo, da montažni objekt slaščičarne Šport na isti lokaciji v Slovenski ulici v prihodnje ne bo več postavljen, če pa bo zemljišče v Zvezni ulici prodano lastniku te slaščičarne, je odvisno od poteka javne dražbe, pravijo.

Poklicali smo tudi lastnika slaščičarne Šport Istrefa Emrulija, ki zadeve ne želi komentirati. Na vprašanje, ali bodo poslej delovali na zemljišču, ki je predmet prodaje, odgovarja le, da je to ena od možnosti.

Nataša Juhnov
Kiosk Šport.
mestno-središče murska-sobota