vestnik

Veterani osamosvojitvene vojne obletnico zaključili s športnimi igrami

Vestnik.si, 9. 9. 2019
Janez Kološa
Veterani osamosvojitvene vojne združenja Murska Sobota so v Gornjih Slavečih pripravili obletnico.
Aktualno

Slovesnosti v Gornjih Slavečih sta se udeležila tudi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič in Zveze slovenskih častnikov Alojz Šteiner, sicer oba nekdanja načelnika generalštaba Slovenske vojske.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota (OZVVSMS) je v Gornjih Slavečih pripravilo slovesnost ob 20. obletnici delovanja združenja. V OZVVS Murska Sobota je sicer včlanjenih 600 veteranov osamosvojitvene vojne, združenje pa daje predvsem poudarek na delu z mladimi v obliki predavanj po šolah, sami popularizaciji združenj vojnih veteranov in vključitvi čim večjega števila članov v aktivnosti. Veterani osamosvojitvene vojne so sodelovali tudi na proslavi ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

veterani, murska-sobota, proslava, kuzma, vojna-za-slovenijo
Janez Kološa
Podeljena so bila tudi priznanja.

Slovesnosti v Gornjih Slavečih sta se udeležila tudi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič in Zveze slovenskih častnikov Alojz Šteiner, sicer oba nekdanja načelnika generalštaba Slovenske vojske. V kulturnem programu so nastopili šolarji kuzemske osnovne šole, ob priložnosti sta Lipič in predsednik OZVVSMS Ivan Smodiš najzaslužnejšim podelila zahvalne listine. Smodiš je v nagovoru poudaril, da je krepitev domoljubja, domovinske zavesti in spomina na osamosvojitveno vojno ena poglavitnejših nalog murskosoboškega združenja. Tudi zato poskušajo organizirati čim več predavanj na osnovnih in srednjih šolah o dogodkih iz osamosvojitvenega časa.  

veterani
Janez Kološa
Veterani osamosvojitvene vojne obletnico zaključili s športnimi igrami.

Sobotni proslavi so sledile že tradicionalne športne igre, med drugim v igri pikada in v streljanju z zračno puško. Največ uspeha je imela zmagovalka, to je bila ekipa veteranov iz Šalovec. Sledili sta drugi veteranski ekipi Rogaševec in Kuzme.

kuzma veterani vojna-za-slovenijo praznik proslava